JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...melyik a világ legterebélyesebb fafajtája?
A banjánfa.
 

Amar Akbar Anthony
(Rendezte: Manmohan Desai. Főszerepben: Vinod Khanna, Amitabh Bachchan, Rishi Kapoor. Hindí nyelvű, angol feliratos, 184 perces.)

Szerző:  Minóka. Megjelent: 2006. November 15. Megtekintve: 11166
Helyszín:
Örökmozgó
Budapest 1074
Erzsébet körút 39
További információ:
A Filmklubról
Belépő
600 forint; diák: 450; nyugdíjas: 300

Az Amar Akbar Anthony igazi családi film a 70-es évekből. Hozzátok a nagymamákat, unokákat, nem baj, ha nem tudnak hindíül! Nyugi, azért lesz angol felirat, de igazából semmi szükség rá. Volt Agrában a Sansthanban a kezdő csoportban valaki, aki szeptemberben egyetlen szót sem értett hindíül, és ez az állapot a tanév végére sem változott lényegesen. De a moziban soha semmilyen magyarázatra vagy segítségre nem volt szüksége. Azt mondta: A mozi az más! Ott tudok hindíül. Hát ezt élheti át mindenki, aki eljön megnézni Amart, Akbart és Anthonyt.


A cikk a hirdetés után folytatódik


Ennek a képfájl típusnak az átméretezése nem támogatott: 17

A történet:

Kishenlal, a taxisofőr magára vállalja egy lelketlen gengszter börtönbüntetését abban a hiszemben, hogy az igazi bűnös nem lesz hálátlan, gondját viseli feleségének és három gyermekének, amíg ő helyette csücsül a börtönben. Amikor végre kiszabadul, megdöbbenve látja, hogy családja éhezik, felesége súlyos beteg. Hiába kéri számon a gengszteren (mostantól ő a fő gonosz a filmben) az ígéretét, csak újabb megaláztatásban részesül. Tettet tett követ (most nem részletezem), a kis család rövid idő leforgása alatt darabjaira szakad, mindenki halottnak hiszi a másikat, és a három fiú három különböző helyen kap menedéket. A legidősebb, Amar (Vinod Khanna), egy hindu rendőr fogadott gyermeke lesz; a középsőt Anthony néven (Amitabh Bhachchan) kereszténynek neveli egy jámbor pap; a legkisebb pedig (Rishi Kapoor) az Akbar nevet kapja egy muzulmán családnál.

Amar rendőr lesz, Anthony kedves csirkefogó, Akbar pedig híres qawwali énekes. Egy napon egy vak asszonyt baleset ér (akkor még nem tudja senki a filmben, de mi nézők igen, hogy ő az elveszettnek hitt édesanya (Nirupa Roy)!), és véletlenül mindhárom fiatalember jelentkezik a véradásra, véletlenül pont az ő vérük alkalmas arra, hogy megmentse szegény asszony életét. És még csak ezután jön a főcím! Még csak most kezdődik a film.

Nem nehéz kitalálni, hogy mi lesz a vége, de addig még annyi mindent láthatunk!

Láthatjuk például a következőket: Lányrablás, húsvéti táncmulatság óriás tojással és napernyővel, Bud Spencer-es bunyók, Amitabh Bachchan szakáll nélkül fiatalon, Amitabh Bhachchan álszakállal fiatalon, álszakállas álszabó, álpap, álruhás rendőr, igazi rendőr, trapéznadrágok, piros és zöld lemberdzsekek, (tudjátok mi az a lemberdzsek?), nejloningek, fehér öltönyök, „Volt egyszer egy vadnyugat”-os farkasszemet nézések, csúnya gengszterek, aranyrudak, hosszú-hosszú dalbetétek, színes fátylak, stb. (Az öltözékekben és a hajviseletben tombol a 70-es évek nyugati divatja, a vak „néninek” pl. egészen táncdalénekesnősen kunkorodik a halántékán a tincs.) És van három gyönyörű hősnő is Neetu Singh, Parveen Babi és Shabana Azmi alakításában! (Nehogy már ne legyen szerelem!)

Remélem mindenki rájött, hogy kár lenne kihagyni!

A zenéjét itt találjátok meg. (Ajánlom a Pardah Hai Pardah címűt, vagy a My Name is Anthony Gonzalvez-t.)


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.