JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...mi a franc az a kasmírkivonat?
Hidrolizált kecskeszőr-fehérje.


A szári felvétele

Szerző:  Dániel. Megjelent: 2007. Január 8. Megtekintve: 57466
Nézegetted már irigykedve – képen vagy valóságban – a száriban libegő indiai nőket? Esetleg megirigyelted? (Vagy szívesen látnád a barátnődet, feleségedet, lányodat, akárkidet ilyenben?) Akkor már csak a szárit kell beszerezned – és a szükséges know-howt itt találod.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Ha száriba akarsz öltözni, akkor valószínűleg már úgyis tudod, hogy a mai szári szervesen együtt jár két másik ruhadarabbal. Szóval mire is lesz szükséged az öltözködéshez?

Kell egy szári – gyakorláshoz legjobb a pamut. Aztán kell száriblúz (hindíül csólí, vagy archaikus hindí nyelven blouse) – ezt általában testre szabatják a szári anyagából; ha Magyarországon veszel szárit, nem tudom, külön anyagot adnak-e, vagy előre megvarrt blúzt. Gyakorláshoz mindenesetre megteszi bármilyen testhezálló póló vagy top is. És végül szükség van alsószoknyára (amit mindig angolul emlegetnek, petticoat avagy skirt néven) – legjobb a hosszú, pamut alsószoknya, rugalmatlan madzaggal a korcában. Ezt a madzagot a derekunkon jó szorosra húzzuk (hiszen ez tartja majd a szárit rajtunk). És ráadásnak: jól jön hozzá egy kis türelem.

Regisztrált tagok filmes segítséget is letölthetnek a szári felöltéséhez: Öltözzünk száriba – 1 és Öltözzünk száriba – 2.

Szárifelvétel 1

1.

Keressük meg a szári végét, tartsuk a képen látható módon, a rövidebbik végével a bal kezünk felé. A hosszabbik része addig a földön hever.

Szárifelvétel 2

2.

Kanyarítsuk a bal oldali, rövidebb szárivéget magunk elé, és tűrjük be az alsószoknya korcába. Ügyeljünk arra, hogy a szárit ne tekerjük túlságosan magunkra, elég ha csak az egyik lábunkat takarja (különben nem nagyon tudunk majd lépkedni). Figyeljünk arra is, hogy a szári se túl rövid, se túl hosszú ne legyen elöl.

Szárifelvétel 3

3.

Tűrjük be a szári felső szélét körbe a derekunkon az alsószoknyába. Ezzel adjuk meg a szári általános hosszát: ne legyen túl hosszú (azaz ne söpörje a földet), se túl rövid (vagyis túlságosan kihívó). Mezítlábas öltözés esetén ha a szári éppen csak hogy érinti a földet, akkor cipőben vagy saruban éppen jó lesz a hosszúsága. A szári hosszabbik vége még mindig a földön hever.

Szárifelvétel 4

4.

Ragadjunk meg valamennyi anyagot és forduljuk egyet: ezzel még egy réteget tekertünk magunkra. Ezt nem kell azonban szorosra húzni: ez adja majd a szári szoknyarészét, amelynek a pontos méretét azonban ritkán tudja az ember. Hagyjuk is ennyiben egyelőre.

Szárifelvétel 5

5.

Keressük meg a szári másik végét! Általában ez a díszesebb; a neve pallú. Hajtogassuk meg legyezőszerűen, de csak lazán! Közben a leendő szoknyarészt hagyjuk a földre esni.

Szárifelvétel 6

6.

Vessük át a bal vállunkon a lazán meghajtogatott pallút! Hátul a vége legalább a térdünkig, de akár lábszárközépig érjen le. A hajtogatás felső (nyak felőli) szélétől kiindulva kezdjünk el „visszafelé”, vagyis a szári közepe felé haladni. A hajtogatás tetejét vezessük el a jobb hónunk alatt, végig a hátunkon (kicsit lefelé)!

Szárifelvétel 7

7.

Gyűjtsük össze magunk elé a szári közepén megmaradt anyagot: ez lesz a szoknyarész. Jobbról balra haladva kezdjük el harmonikaszerűen meghajtogatni, míg az összes maradékot nem hajtogattuk meg. Illetve a bal oldalon valószínűleg nem tudjuk jól meghajtogatni, itt egyszerűen a kimaradó háromszög alakú részt hajtsuk a többi alá, mint egy zsebet.

Szárifelvétel 8

8.

Igazítsuk meg a hajtásokat, hogy mind szépen látszódjanak, és...

Szárifelvétel 9

9.

Egy mozdulattal simítsuk be ezt is az alsószoknya korcába elöl. Vigyázat, az a célunk, hogy a szári szétnyíló, legyezőszerű része legyen középen! Trehányság, ha valakinek ez félre (legtöbbször bal felé) kerül. Itt fontos még egyszer felhívni arra a figyelmet, hogy az alsószoknyát pont amiatt kell szorosra húzni, mert a szári igen nagy részét az tartja ezen a helyen. Figyeljünk arra, hogy a szári elöl ne legyen túl hosszú, mert belebotlunk, se túl rövid, mert akkor kilátszik, ami alatta van.

Szárifelvétel 10

10.

Ideje, hogy rendbe tegyük a szári díszesebbik végét! Emeljük le a vállunkról (vagy ha az előbb ténykedéseink során nem zilálodott volna széjjel, akkor igazítsuk meg a vállunkon) és szorosan a jobb hónaljunk alatt elvezetve, vessük át a bal vállunkon.

Szárifelvétel 11

11.

Ekkor kapjuk a legismertebb „indiai filmes” száriviseletet, amely azonban a hétköznapokban igen kevéssé praktikus, hiszen erősen akadályozza a mozgást.

Szárifelvétel 12

12.

A praktikusságot növelendő, hajtogassuk meg ismét a pallút, és helyezzük így a vállunkra. Ha igazán szabadon szeretnénk mozogni, nem árt egy-két biztosítótű alkalmazása. Az egyikkel a pallút tűzzük meg a vállunkon, a másikkal – szorosra húzva a bal vállunktól a jobb hónaljunkon át a bal oldalunkon keresztülhaladó és a szoknyarész hajtogatása alatt végződő felső szárioldalt – a „zsebet” tűzzük meg a hajtogatás alatt. A két tű biztonságosan tartani fogja a szárit, és megakadályozza, hogy a kulcsfontosságú rész csúszkáljon. Ha attól tartunk, hogy a hajtogatásra véletlenül rálépünk menet közben, és ezzel kirántjuk az alsószoknyából, akkor tűzzük meg a hajtogatást is (felül, ahol az alsószoknyába tűrtük).

Szárifelvétel 13

13.

És máris ránk került a szári, gyakorlattal nem hosszabb idő alatt, mintha európai ruhába öltöztünk volna.

Szárifelvétel 14

14.

A pallú – minden indiai nő kedves játékszere – a hátunkon szabadon függ, vagy...

Szárifelvétel 15

15.

...betűrhetjük az egyik sarkát a képen látható módon. Sokan az előző kép megoldását szeretik, s csak a házi vagy egyéb munkához rögzítik a pallút, másokat zavar a pallú lengedezése, ezért gyakran így hordják.

Szárifelvétel 16

16.

Az indiai keresztények, ha templomba mennek, a pallút a fejükre terítik.

Szárifelvétel 17

17.

A pallúval védekezhetünk valamelyest a hideg ellen: India forró ország, ezért a modern kor egyik legnagyobb találmánya (az indiaiak szerint) a légkondícionálás. Éttermekben, előadótermekben, drágább szállodákban, de egyes irodákban is, borzongatóan hűvös tud lenni. Jól jön akkor a pallú, amit a vállunkra teríthetünk!


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

A szári felvétele
( vighkata – 2007.06.14, 14:55 )

Sziasztok!
Szombaton fogom a szárit felvenni, és ez az oldal nagy segítség volt számomra.
Kata

A szári felvétele
( Christine – 2007.08.16, 17:49 )

Nagy segitsegemre van ez a leiras. Koszonom szepen!

A szári felvétele
( Névtelen – 2009.12.21, 19:11 )

Így tél közepén vettem egy lenge szárit, nagyon jól követhető a magyarázat. Köszönjük. :-)

A szári felvétele
( Névtelen – 2010.02.10, 15:05 )

Az én lányom farsangkor indiai nő lesz.Ez a leírás sokat segített!

A szári felvétele
( Névtelen – 2010.02.10, 18:04 )

Nem értem...:(

A szári felvétele
( Dániel – 2010.02.10, 19:30 )

Ha megmondod, mit nem értesz, megpróbálunk segíteni.

A szári felvétele
( Névtelen – 2010.05.12, 16:26 )

Nagyon klassz a magyarázat, a szári most szárad... utána belevarázsolom magam... :-)

A szári felvétele
( Isabel – 2010.05.15, 18:38 )

Az biztos, hogy gyönyörű, nőies viselet, a lányom fölvett egy ilyet egy szigeti India-sátorban, a két szemöldöke közé pedig festettek egy, az orrán is végigfutó ábrát. Most hennát vettem neki, mert nagyon szereti megfesteni a csuklóját, lábát. A szári minden nőnek jól áll. Egy selyemanyagot egyszer én is föltekertem magamra, csoda jól éreztem benne. Csak szokás kérdése, ki mit vesz föl, de buszon, metrón nem utaznék benne.

A szári felvétele
( Névtelen – 2010.12.07, 23:58 )

Nagyon jó az oldal. Meg tudjátok mondani, hogy kb. mégis hány méter egy szári? Vásárban vettem egy szép indiai anyagot, a vége szép bordűrös. Nagyon szárigyanús nekem, de megvan vagy 5 méter. Ági

A szári felvétele
( Dániel – 2010.12.08, 08:39 )

A szárik hossza 4,5 és 9 méter (5-10 yard) között szokott változni; az 5 méter teljesen normális.

A szári felvétele
( Névtelen – 2011.01.06, 20:05 )

Sziasztok!
Nem olyan régen,vettem egy barna színű szárit.Sokáig csak találgattam,hogy hogyan kell felvenni.De most ahogy megláttam ezt az oldalt egyből megtudtam.
Azért mert farsangor Síva leszek.Ez nagyon jól jött nekem.
Vanda.

A szári felvétele
( Dániel – 2011.01.07, 09:02 )

Remélem, ez vicc. Ha nem vicc, akkor két apróság. Síva - ilyen nincs, csak Siva van. És nem visel szárit, mivel nem transzvesztita.

A szári felvétele
( Névtelen – 2011.01.12, 01:14 )

sziasztok most meg yegy sorozat az m1 en.india álmok utján. érdemes nézni

A szári felvétele
( Névtelen – 2011.02.28, 08:27 )

Aki ebből nem érti,annak más problémája is lehet.... köszönöm az egyértelmű leírást! Üdv: SengaMDpdnd

A szári felvétele
( Névtelen – 2011.08.11, 09:42 )

Indiában volt először rajtam szári rögtön beleszerettem, bár itthon nem sokszor lehet felvenni.

A szári felvétele
( Névtelen – 2013.03.08, 17:43 )

Jártam Indiában, a legcsodálatosabbak számomra a szárik voltak,és benne a gyönyörű tartású nők.
Hoztam is vagy 5 csodálatos szárit. Most a 19 éves unokám fog tündökölni egy bíbor-arany-zöld száriban.
Nagyon köszönöm a szuper képes magyarázatot, mert már nem emlékeztem pontosan a feltekerésére!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.