JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...mit jelent a Buddha név?
Felébredettet.
 

Keresgélünk 2007 januárig

Beküldte:  Dániel. Megjelent: 2007. Január 20. Megtekintve: 14442
Eltelt több mint fél év azóta, hogy legutóbb bemutattam egy csokorral az izgalmasabb keresőkifejezésekből, amiket használva olvasók jutottak el a honlapomra. Most ismét itt egy összeállítás. Tanulságos is, szórakoztató is.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Az első ilyen témájú cikket itt találhatod: Keresgélünk, keresgélünk.

Először is szeretném hangsúlyozni, hogy bár itt az extrémebb kereséseket pécézem ki, a legtöbben releváns és értelmes kereséssel jutottak az oldalra. Ez nekem nagyon megnyugtató, mert azt mutatja, hogy nem teljesen fölöslegesen fárasztom az ínhüvelyemet a  JÉ! India írásával. Nagyon népszerű például a keresések között az India, a szári, az indológia, Ganésa, valamint olyan kombinációk, mint india fórum vagy indiai nevek. Jól látható az is, hogy nem csak az ilyen általánosságok keresettek, és nem is csak az elvontságok, mint mondjuk a zarándoklat gangesz hírek, vagy a darjeeling körösi csoma sandor. Hanem jó kis földies témákra is keresnek honpolgáraink, például: hasmenés és fosás, avagy delhi vasoszlop miért nem rozsdásodik, sőt: izzadni india. Töretlenül sikeres – talán sokakat aggasztó – téma a a világ leghosszabb kígyója, többféle megfogalmazásban.

Még ezeknél is jobban örülök az olyan kereséseknek, amiken látszik, hogy a keresgélő félreértett vagy rosszul tudott valamit – és talán pont a honlapra jutva gazdagodott egy kis pontosabb információval. Ezek közé tartozik például a shiva istennő és a tag mahal – de a legnagyobb kedvencem a budha. Akár hiszitek, akár nem, ez a szó volt a 2006-os év topnál is topabb keresőszava! Nem kevesebb mint 306 ember jutott 2006-ban a honlapra úgy, hogy ezt a szót kereste – és ezek az emberek utána átlagban 19,99 oldalt néztek még meg a honlapon belül. (Pusztán összehasonlításul: a következő legsikeresebb kereső szó – az india+fotók – mindössze 144-szer fordult elő tavaly, és ennek használói 23.91 oldalt néztek meg átlagosan (ganésa pedig 25 volt, és átlagosan 3 oldalra voltak kíváncsiak azok, akiket a szerencsés kezdetek istene hozott ide). Hogy lehet az, hogy Budha – a Merkúr bolygót megtestesítő homályos istenecske – ennyire népszerű? Felteszem, úgy, hogy piszok sok ember félregépeli (vagy egyszerűen rosszul tudja) a Buddha szót, amikor szeretne valamit megtudni a nagy tanítóról. A róla szóló weblapokon viszont általában helyesen szerepel a név – vagyis ha valaki a Budha szóra keres, a  JÉ! India ott lesz a kevés találat között, amit visszakap.

Aztán következnek a félig-meddig releváns keresések. Ezek között akad néhány nagyon izgalmas téma, amik miatt fáj a szívem, hogy a keresőnek kiábrándultan kellett továbbszörfölnie, miután idekattintott. Ilyen például a miből készül a henna?, a krsna fiatalok giccs vallás, sőt, a globalizacio az okorban.

Akadt pár olyan keresőszó, amivel el sem tudom képzelni, hogy hogyan jutottak el hozzám az emberek, és mit is várhattak. Voltak, akik így keresve jöttek a  JÉ! India honlapra: tÓkiÓ, vagy benyomta, avagy bősz.

És végül jöjjön a teljes katyvasz. Persze ez a dolog legszórakoztatóbb része. Egyszerűen ideömlesztek egy kis válogatást (ábécérendben) az irreleváns – és mégis valahogya a honlapomra vezető – keresések közül: atombombánál erősebb bomba --- élősködő bolha ember csípés "bolha" --- gif animáció 1024x768 --- hajolaj + görög --- káromkodások angolul --- kisteherauto kresz --- kóser értelmezése --- ősmagyar konyha --- panellakásba való szobanövények --- potter átírások --- szexi+cicababa --- vaczak szálló.


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

Adalék
( Dániel – 2007.01.22, 01:33 )

A fentieket a google analytics kimutatásából bányásztam elő. Azóta megnézegettem a saját honlapmotorom statisztikáját, és izgalmas adalékokkal szolgálhatok. A honlap fennállása óta nem kevesebb, mint 23 vendég jutott el az oldalra úgy, hogy a pina szót írta be a Heuréka keresőbe. Erre a keresőszóra az előkelő negyedik helyen dobódik ki a JÉ! Indián a Pinákin szófejtő, megelőzve ezzel olyan kiválóságokat, mint a "műpicsa, műpina, művagina" című oldal, vagy a pina pont linkcenter pont hu. Sőt, még a piña colada recepteket is lekörözve...

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.