JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...mit jelent igazából a pizsama?
Lábruhát.
 

Tagore Ösztöndíj

Beküldte:  Dániel. Megjelent: 2007. Február 20. Megtekintve: 3673
A magyar-indiai kultúrkapcsolatok új megerősítést nyertek hála Ranjit Rae úrnak, India nagykövetének – és persze az ELTÉnek is. A most létesített Rabindranáth Tagore Ösztöndíj a Magyarországon végzett indológiai kutatások támogatását szolgálja.

A cikk a hirdetés után folytatódik

2007. február 16-án Mr. Ranjit Rae, az Indiai Köztársaság budapesti nagykövete, és Prof. Hudecz Ferenc, az ELTE rektora Együttműködési Megállapodást írt alá az újonnan létrehozott Tagore Ösztöndíjról.

Az Indian Council for Cultural Relations (ICCR), felismerve a kölcsönös együttműködésben rejlő lehetőségeket, és nagyra értékelve az ELTE Bölcsészettudományi Kar Indoeurópai Nyelvtudományi Tanszékének oktató és kutató munkáját, megalapítja a Rabindranáth Tagore Kutatási Ösztöndíjat az ELTE Indoeurópai Nyelvtudományi Tanszékén. Az ICCR ezzel elismeri a magyarországi indológiai stúdiumok jelentőségét, és őszinte tisztelettel adózik Rabindranáth Tagore emlékének.

Ez az első alkalom, hogy az indiai kormány egy ilyen ösztöndíjat hoz létre egy kelet-európai ország egyetemén. Az Ösztöndíj az indológia területén kutatást végző fiatal tudományos kutatóknak, oktatóknak, doktorandusz hallgatóknak ítélhető oda legfeljebb három évre. Az Ösztöndíj lehetőséget biztosít a fiatal, tehetséges magyar indológusoknak, hogy tapasztalatokat szerezzenek mind a kutatómunka, mind az oktatás terén.

A Tagore Ösztöndíj az ELTE BTK honlapján, március elején lesz meghirdetve.


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.