JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...mit jelent valójában az avatár szó?
Alászállást, vagyis egy isten földi megtestesülését.
 

Tavasz derekán - ez-az a honlapról

Beküldte:  Dániel. Megjelent: 2007. Április 21. Megtekintve: 2469
Egy kis beszámoló arról, hogy mi történt és mi várható mostanában a honlapon. Hibákról, tervekről.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Kezdjük a problémákkal. Volt a közelmúltban egy honlapleállás (amiről részletesen is írtam: Április 13-ai leállás). Több szerencsétlen tényező is közrejátszott benne (köztük a péntek tizenharmadika :) ), de a fő oka az volt, hogy bizonyos oldalak oltári lassan készültek el, nagy adatbázis-terheléssel. Ezért most már nem lehet lehívni az egy cikkel minden szempontból azonos kategóriába tartozó további cikkeket. Ha nem világos, hogy mit nem lehet csinálni, ne aggódj; valószínűleg úgysem lett volna szükséged erre a lehetőségre.

Elképzelhető, hogy a költözés óta többször, vagy akár sokszor is találkoztál egy másik gonddal: hogy olvashatatlan krikszkrakszokkal jelenik meg a honlap szövege. Valószínűleg rájöttél a megoldásra: újra kell tölteni az oldalt UTF8 (Unicode) kódolással; illetve valószínűleg azt is észrevetted, hogy aloldalakon nem szokott megjelenni ez a gond.

Én csak egyszer-kétszer láttam ilyet, és azt hittem, alkalmi véletlen pech, amit böngészőhiba okoz. De hirtelen több módon is kiderült, hogy talán gyakrabban történik ilyen, mint gondolnám: én szinte mindig úgy nézem a honlapot, hogy be is vagyok jelentkezve, de aki nem tag, vagy nem ikszeli ki a "belépve marad" mezőt és tér vissza gyakran, az valószínűleg sokszor látott krikszkrakszot. Nos, úgy tűnik, ez a továbbiakban már nem fordul elő. A gondot valószínűleg egy oldal gyorstárazási funkció okozta, ami azt csinálja, hogy a nyitólapot nem generálja újra minden letöltésnél, hanem egy eltárolt (vagyis gyorsabban megjeleníthető) változatot mutat. Ezt kiiktattam, és egyelőre úgy tűnik, nincs több baj.

És most következzenek a tartalomról szóló hírek. Tegnap véget ért egy hosszú fotósorozat, amit a tavaly őszi indiai utamon lőttem. Ez azt jelenti, hogy mostantól egy darabig nem lesznek napi új fotók a honlapon. Van még az archívumomban szép adag régebbi fotó, amit már kiválogattam a honlaphoz, de azokat még vágni, retusálni és méretezni kell. Mostanában erre nem sok időm lesz, de azért előbb-utóbb újra jönnek majd a fényképek.

Napi új tartalom tehát most egy ideig nem lesz; viszont igyekszem gondoskodni arról, hogy azért ne álljon le a honlap fejlődése. Heti egy recept már be van készítve egy időre előre, és a későbbiekben is jövögetnek majd az újak. Felbukkan majd még egy pár letölthető filmecske is. És ha épp úgy hozza a sors, hogy valamikor fölös időm lesz, akkor azért a "szakmai" tartalmat is tervezem tovább bővíteni ismeretterjesztő cikkekkel. Yi-dvags kollégától is várhatunk előbb-utóbb új Nepál-cikket. 


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.