JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...melyik a világ leglátogatottabb zarándokhelye?
A Tirupati-templom Dél-Indiában.
 

Keresgélünk - 2007 augusztus

Beküldte:  Dániel. Megjelent: 2007. Augusztus 27. Megtekintve: 3734
Ez a keresgélős cím már ismerős lehet: időnként nekiállok böngészgetni annak a listáját, hogy milyen szavakra keresve jutottak a  JÉ! India honlapra vendégek. Ezúttal úgy kezdem írni a cikkecskét, hogy még nem szedtem össze a legviccesebbek listáját, tehát igazi zsákbamacska lesz, a számomra is.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A korábbi hasonló témájú cikkeket itt találod: Keresgélünk, keresgélünk és Keresgélünk 2007 januárig.

Először pár szót a produktív keresésekről, amelyek relevánsak a honlap témájához, és sok látogatót hoztak - ezek is tartogattak meglepetéseket. A legfontosabb kulcsszó természetesen az India - önmagában ez a kulcsszó eddig idén 812 látogatót hozott ide, akik átlagosan 8,83 oldalt néztek meg a honlapon belül, és szűk 11 percet töltöttek itt el, miután idetaláltak. A második legrangosabb viszont a ghee zsiradék kombináció, 625 látogatóval - de átlagban csak 3,72 oldallal, viszont bő 15 perc maradással: aki így jött, az jobbára figyelmesen végigolvashatta a Ghí készítése cikket. Itt nagy szakadék következik a keresőszavak hatékonyságában, és a harmadik dobogós helyezett 168 találattal a szári, majd rögtön utána negyedikként jön a padlizsánkrém 159 találattal. Tehát úgy látszik, a konyhaszekció valóban vonz érdeklődőket.

A sokakat vonzó keresőszavak közül még néhány érdekes példány:  pókliliom (68 találat), szipoj (67), tejberizs (53), krikett (28) és gólyatöcs (24). Ja, és shahrukh khan (15). Na de most már lássuk a ritka, fura szavakat.

Itt van például néhány nulla találatos. Igazából fogalmam sincs, mi az a nulla találat - de elég sok ilyen szerepel a Google Analytics listájának a végén. Talán azt jelenti, hogy kihozta a kereső találatnak, de az oldalt nem nyitották meg? Ez esetben szerintem több ilyennek kellene lennie. Na mindegy. Nézzük: semmi jelentése szanszkrit - ez nekem nagyon tetszik. De ez sem rossz: sai baba üzleti élet oktatás.

Mostantól egytalálatos kulcsszavak jönnek: őskor fotók, újkrumplit meghámozni, új msn fiók létrehozása, új gyilkosság az orient expresszen, írni tanulok nyomtatható, vasuti kilóméter (sic), van egy rossz hírem angolul, valaki egy barát, vajas tehén (??), tventi one (sic, és bármit is keresett az illető, 12 oldalt nézett meg a honlapon, tehát megtalálhatta), tag pina, számtalan számnevek szóban (gyönyörű alliteráció), szegfűszeg gonosz (!), receptek khaki püré, mi történt indiában, miből van a gyémánt, marihuána készítése, nyúl nevek, köszönni külföldi nyelven, hiteles hún történelem (sic), gazlampa a vilaghaborubol, borotválkozás olcsón, barbara mikor cs (sic). E bizarr válogatás ellenére azért nagyon kedvező a kép: az egytalálatos kulcsszavak között is a túlnyomó rész olyasmi, ami legalább részben a honlap témájába vág, és igen sok olyan keresőszó szerepel, amivel kapcsolatban a keresgélő minden bizonnyal megtalálta a választ a  JÉ! India oldalain. Nem számoltam össze a keresőszavakat műfaj szerint, de az a benyomásom, hogy a kajás témák vezetnek, majd jönnek az India szót tartalmazó kombinációk, és ezután mindjárt a betegséges kombinációk - utánuk pedig a hinduizmus, buddhizmus és egyéb nagy, Indiával kapcsolatos témakörök.

Talán azt is érdemes megnézni, hogy milyen keresőszavakkal érkezve maradtak emberek a legtovább a honlapon. Akik a legkevesebbet maradtak, azokat nagyjából kipipáltuk már az előbb, hiszen nyilván ők voltak azok, akik nem találták meg a keresett gyilkosságokat, nyúlneveket vagy pinákat. Vezető ebben a rangsorban a maharadzsák építészete kombináció: két látogató jött ezzel, és átlagban 161 aloldalt néztek meg egy ültő helyükben, miután idekerültek. A következő a szári hogyan - egy látogató, aki 121 oldalt ült végig, 3 óránál tovább maradva a honlapon. Nagyon sikeres volt még az india cimer (89 oldal), de  szívemnek kedves a lenyűgöző indiai képek keresés is, amelynek beírója 54 oldat nézett meg. Egy bizarrabb a soká maradó látogatók közül: aki a 8173078035260 keresőszóval jött, 21 percig maradt nálam, és 29 oldalt olvasott el.

Milyen izgalmas is a keresgélés! 


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.