JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...honnan származik a sampon szó?
Egy hindí nyelvű parancsból: "dögönyözz".
 

Teaház a Hopp múzeumhoz

Beküldte:  Dániel. Megjelent: 2007. Október 16. Megtekintve: 2536
Hopp, megint itt van egy indiás-keletes program. Ez természetesen szép és jó: egyre többen munkálkodnak azon, hogy a Keletet elhozzák közénk. De amíg az egyik szemem nevet, a másik sír: vajon miért kell ennek a rendszeresre tervezett programnak pontosan ugyanabban az időpontban lennie, mint egy másik programnak?

A cikk a hirdetés után folytatódik

Mielőtt ideírnám, amit a múzeum küldött tájékoztatásul, hadd gondolkodjam egy kicsit hangosan. Adott egy program, amiről az India iránt érdeklődők elég jól tudnak. Az ELTE "csütörtök estéit" mindenki ingyen látogathatja. Előfordul az előadások között komoly és vicces, könnyed és elmélyült; volt már a témák között a botanikától és a geológiától a nyelvészeten, a politikán, a vallástörténeten át a konyhaművészetig és az útibeszámolóig minden.

Na jó, talán nem minden, de elég sokminden, hiszen néhány hónap híján tizenöt éve, hogy az egyetemi évad minden csütörtökén, ha esik, ha fúj, ha kánikula van, este hat órakor indiás előadást lehet hallgatni. Vajon mi indíthatta a Hopp teaház szervezőjét - aki maga is indológus, maga is többször adott már elő ezeken a csütörtök estéken - arra, hogy éppen ugyanerre az időpontra tegye ezt az új programot?

Biztos, hogy voltak adminisztratív és technikai okai, és az is biztos, hogy nem minden teaházi összejövetel fog Indiáról szólni, hanem egyéb keleti témák is felbukkannak majd. De az is biztos, hogy az India és a Kelet iránt érdeklődő budapestiek közössége nem olyan nagy, hogy érdemes legyen nekik azonos időpontra két programot szervezni. Csendesen javaslom, hogy aki elmegy a Hopp teaházba, kérdezze meg a szervezőktől, nem lehetne-e jobban megoldani az időzítést.

TEAHÁZ A HOPP MÚZEUMHOZ

A beszélgetéseket Renner Zsuzsanna indológus, a Múzeum igazgatója vezeti. Helyszín: Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum (1062 Budapest, Andrássy út 103.) A rendezvény múzeumi belépővel látogatható.

További témák:

2007. október 25. 18-19:30-ig: India és '56. Beszélgetés Bethlenfalvy Géza és Vekerdi József professzorokkal.

2007. november 8. 18-19:30-ig: Indiai nők otthon és Budapesten

2007. november 22. 18-19:30-ig Klasszikus és modern indiai irodalom magyar nyelven. Beszélgetés Gáthy Vera szociológussal és Dezső Csaba indológussal.

További információ: Szabó Krisztina (közönségkapcsolatok , Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum , 1062 Budapest, Andrássy út 103.) Tel.: 36-1-456-5108 30-276-2815 http://www.hoppmuzeum.hu


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

Teaház a Hopp múzeumhoz
( Beszter – 2007.10.16, 15:29 )

Egyetértek.

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.