JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...melyik a világ leghosszabb mérges kígyója?
A királykobra.


Számbár-por

Szerző:  Dániel. Megjelent: 2008. Február 4. Megtekintve: 2969
A számbár Dél-India alaplevese dálból és zöldségekből. A készítéséhez használt fűszerkeverék maga is tartalmaz pirított, majd megőrölt hüvelyeseket. Ezt az alapfűszert a háztartások - egyéni, gyakran nemzedékről nemzedékre hagyományozott receptúra alapján - előre szokták elkészíteni. Persze ma már gyári kiszerelésben is kapható. A számbárhoz ezen a keveréken kívül természetesen friss alapanyagok és fris fűszerek is kellenek, tehát ez nem egy instant levespor receptje - bár annak is használható, és rizsre vagy egyéb ételre is szórható ízesítőnek.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Hozzávalók sok személyre
Időigény: 15 perc

1 kanál olajon pirítsd 1-2 percig a paprikát, aztán add hozzá a kurkuma kivételével a többi hozzávalót, és pirítsd még 5 percig. vedd le a tűzről, és ha kicsit hűlt, keverd hozzá a kurkumát, és kávédarálóval őröljük meg. Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.