JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...micsoda voltaképpen a mesés Golkonda?
Egy erőd és egy középkori indiai királyság neve.
 

Bérindológia - szolgáltatások a JÉ! Indián

Beküldte:  Dániel. Megjelent: 2010. Április 28. Megtekintve: 97459
Viszonylag kevesen ébrednek reggel azzal a mindent elsöprő vággyal, hogy sürgősen indológust béreljenek - de azért bizony előfordul, hogy valakinek Indiához és indiai nyelvekhez értő emberre van szüksége - az ilyen embernek pedig munkára van szüksége. Tehát ha Indiával kapcsolatos fordítás, lektorálás, szakértés, nyelvtanítás, előadástartás vagy épp fotók beszerzése érdekel valakit, akkor nem árt, ha tudja, hogy itt helyben jó eséllyel meg is találja.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Való igaz, hogy nagyon sokszor futok bele olyan produktumokba - elsősorban fordításokba -, amelyekre bizony nagyon ráfért volna egy kis indológus szakértés, de az illető produktum megrendelőjének vagy eszébe sem jutott, hogy erre szükség lehet, vagy nem tudta, hogy ilyen is van, vagy simán sajnálta rá a pénzt. Ennél az én szemszögömből (tekintettel mind a korrektségre, mind pedig a saját megélhetésemre) egy dolog siralmasabb csak: amikor a fordító (vagy a szerkesztő vagy akárki) úgy dönt, hogy ő maga lesz az indológiai szakértője a szövegnek, és hasraütéses alapon kitalálja, hogyan kéne egy angolosan leírt indiai szót magyarra átültetni, vagy mit is jelenthet egy mondat, amit nem igazán sikerül megértenie, mert nem tudja, miről szól igazából.

Persze ellenpéldákkal is egyre gyakrabban lehet találkozni: magam is, szaktársaim is időről időre kapnak felkéréseket szakértésre, lektorálásra, átírások rendezésére. Ennek a jó gyakorlatnak a terjesztésére is kínálom a  JÉ! India honlapon az alábbi szolgáltatásokat, elsősorban a saját magam nevében, másodsorban pedig előfordulhat, hogy meg tudom találni a megfelelő szakértőt, ha én nem vagyok alkalmas a feladatra, vagy nem érek éppen rá.


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

Bérindológia - szolgáltatások a JÉ! Indián
( Névtelen – 2011.09.04, 11:36 )

Kedves Dániel, a bejegyzés már több mint egy éves, úgyhogy a kérdésem, hogy aktuális-e még a budapesti nyelvtanulási lehetőség nálad. Előre is köszönöm! Márti

Bérindológia - szolgáltatások a JÉ! Indián
( Dániel – 2011.09.04, 12:01 )

Alapértelmezésben igen - egyeztetés végett keress meg emailen.

Bérindológia - szolgáltatások a JÉ! Indián
( Szemeszter – 2012.02.04, 13:00 )

Kedves Dániel!

Szeretnék hindi nyelvet tanulni és most találtam rá a honlapodra, aminek szívből örülök. Láttam a csütörtök esti alkalmakat, amikor lehet ingyen is hindit tanulni. Engem ez érdekelne igazából. Mivel kezdő vagyok, gondolom most nem érdemes csatlakozni. Mikortól fogadtok újra kezdőket az órákon?
Válaszodat előre köszönöm.
Szemeszter

Bérindológia - szolgáltatások a JÉ! Indián
( Dániel – 2012.02.04, 15:25 )

Szia, általában valóban szeptembertől szokott kezdő csoport indulni a követségi ingyenes órákon. De volt már rá példa, hogy az ősszel indult csoport annyira lemorzsolódott vagy annyira nem tanult, hogy a februári második félévkezdéskor is kezdő szintről indult újra. Ezeket az órákat nem én tartom, helyettesíteni is csak ritkán szoktam rajtuk, így nem vagyok képben - mindenképpen tanácsolom, hogy jövő héten menjél el és érdeklődd meg személyesen, nem ez lesz-e most is a helyzet.

Bérindológia - szolgáltatások a JÉ! Indián
( Szemeszter – 2012.02.04, 15:29 )

Szia, köszi a gyors választ. Jó hétvégét!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.