JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...micsoda valójában a curry?
Egy fűszerkeverék, amit az Indiából hazaköltöző angolok találtak ki.


gadá
Buzogány, Visnu jelképe

Megtekintve: 2003
 
Szótan

Standard:gadā
Ajánlott magyaros: gadá
Bővített magyaros: gadā
Kerülendő magyaros: gada, gadhá
Ajánlott angolos:gada


A cikk a hirdetés után folytatódik

Részletek

A hindu ikonográfiában a buzogány Visnu egyik fő jelképe. Az isten buzogányának neve Kaumódakí, és néha megszemélyesítve is ábrázolják – nőként, mivel a szanszkrit gadā szó nőnemű.

Hanumán szintén elég gyakran jelenik meg buzogánnyal, de ez valószínűleg viszonylag újkeletű szokás nála, mivel a Rámájana még nem említi, hogy fegyvert hordott volna magánál: csak felkapott ezt-azt – sziklát, szálfát, oszlopot –, amivel elagyabugyálhatta az ellenségeit.

 
További anyagok


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.