JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...hány betűt lehet írni egy szem rizsre?
Ezerháromszáztizennégyet biztosan.


gándzsá
Kender, marihuána

Megtekintve: 1878
 
Szótan

Standard:gāñjā
Jelentés:kender
Ajánlott magyaros: gándzsá
Bővített magyaros: gāñdzsā
Kerülendő magyaros:  gandzsa, ghandzsa
Ajánlott angolos:ganja


A cikk a hirdetés után folytatódik

Részletek

Hindí nyelven a gándzsá szó kendert jelent: általában a növényt, de konkrétan a marihuánát, vagyis a nőnemű kendernövény szárított virágzatait és zsenge hajtásait. Néhány forrás azt állítja, hogy a gándzsá szanszkrit szó, ez azonban nem igaz, bár csakugyan szanszkrit eredetű – ezen a nyelven gandzsa a kender neve.

Mint élvezeti szer és rituális drog, a gándzsá gyakori és népszerű Indiában; hatására nézve erősebb, mint a bháng, de gyengébb, mint a csarasz, vagyis hasis.

 
További anyagok


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.