JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...mennyi idő az egy helyben ülés világrekordja?
22 év.


India vallási statisztikái

Szerző:  Dániel. Megjelent: 2006. Június 5. Megtekintve: 2894
A független India alkotmánya kimondja, hogy a kormány teljességgel világi hatalom, amely semmi módon nem szólhat bele a polgárok vallásába, és nem különböztetheti meg őket vallás szerint.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Vallás hívek*
Hinduizmus 81,3%
Iszlám 12%
Kereszténység 2,3%
Szikhizmus 1,9%
Dzsainizmus **
Buddhizmus **
Zoroasztrianizmus **

A gyakorlatban persze ott sem mindig sikerül az elvet megvalósítani, azonban már csak hatalmas méretének és hosszú történelmének köszönhetően is India olyan ország, amelyben számos vallás él egymás mellett meglehetősen békés körülmények között. Ráadásul India területén született a mai nagy világvallások közül kettő (a hinduizmus és a buddhizmus).

* 2000-es adat a CIA World Factbook nyomán a népesség százalékában; India összes becsült népessége jelenleg 1,1 milliárd
** a 2,5%-ot kitevő „egyéb vallások” három legjelentősebb példáját soroltam itt fel; ide tartozik még a zsidó vallás, a Bahá‘i vallás, valamint különféle törzsi hitrendszerek


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.