JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...miért szeretnék egyesek, hogy azt mondd: Góranga?
Mert nem tudnak szanszkritul.
 

Keresgélünk, keresgélünk

Beküldte:  Dániel. Megjelent: 2006. Június 12. Megtekintve: 4140
Valamikor jópár hónappal ezelőtt az egyik ingyenes webstatisztika rendszer, amit használtam a régi honlap figyeléséhez, elkezdte kijelezni azt is, hogy az utolsó tíz látogatóm milyen weboldalról jött át hozzám. Az átkattintások nagy része természetesen keresőkből történt, és időről időre feltűnt néhány izgalmasabb téma, amit keresve rám bukkant valaki. Most csokorba gyűjtök néhányat az érdekesebb keresések közül, amelyek révén emberek az új  JÉ! India honlapra bukkantak.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Sajna a régi honlapról nem jegyzeteltem az izgalmasabb keresési kulcsszavakat, és az ingyenstatisztika nem őrizte meg számomra a régebbi kimutatásokat. Csupán a legbizarrabb keresésre emlékszem: nemi betegségek témában is jött hozzám olvasó – hiszen valóban előfordul ez a szókapcsolat az egészségről szóló oldalaimon.

Az új honlapról már részletes elérési statisztikát készít maga a Xaraya tartalomkezelő rendszer is (ennek a statisztikának az alapadatait hamarosan meg is jelenítem az olvasók számára hozzáférhetően), valamint a megamulti Google analitikai szolgáltatása is elemzi fantasztikus részletességgel, hogy ki mikor mit csinál nálam. Időnként majd közzéteszem az újabb érdekességeket, amiket ebből tudok meg.

A részletekbe menő statisztika persze számomra is hasznos és tanulságos. Megtudtam belőle például, hogy nemhiába hoztam létre a Tudtad-e rovatot: nem csupán én élvezem a kvízkérdések gyűjtését és írását (és remélem, te is élvezed a nézegetésüket), hanem látogatókat is hoznak hozzám. Amióta beélesedett a google analitikai szolgáltatása nálam, azóta a mi a tadzs mahal keresés több látogatót vonzott hozzám, mint az india keresőkulcs; sőt: akik az előbbi kereséssel találtak rám, azok átlagosan nyolcszor több oldalt néztek meg a honlapon belül, mint akik pusztán az India szóra kerestek.

De más kvízkérdések is kaptak keresőből találatokat, például a következő keresésekkel: Körösi Csoma Sándor sírja (így, rövid ö-vel, de szerencsére a keresés toleráns az ékezetekkel), mi az a kasmir+kecskeszőr, mcdonalds, goranga, vagy éppen a világ leghosszabb kígyója. (Keresd meg az ezekhez kapcsolódó Tudtad-e cikkeket, ha kíváncsi vagy.)

A Tádzs és a sima India után harmadik helyen egyelőre a vimanika+magyar keresés áll – vagyis érdemes részletesebben is foglalkoznom majd Däniken és mások fantazmagóriáival. Erről a régi fórumban volt egy eszmecsere, amit átmásoltam az újba is.

Sokan keresnek még nálam etno vagy goa lakberendezés kulcsszavakat is, sőt, brazilos ruhákat is. Eddig a legbizarrabb keresés, ami alapján találatot kaptam az új honlapra, a baleseti kórház volt, a legkiábrándultabb pedig talán az a szörföző lehetett, aki a kebabsütő szóra keresett rá.

Van sok olyan igény is, aminek még jó darabig nem fog megfelelni a honlap: nem kap például választ az az ember, aki ezt kérdezte a Google-től: hol található a tibet? – és csalódnia kellett annak is, aki indián ékszereket keresett.


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.