JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...mikor írtak Indiában értekezést arról, hogy a Föld a Nap körül kering?
A VI. században, közel 1000 évvel Kopernikusz előtt.Földrengés Kasmírban

Szerző: Dániel Megjelent: 2005. Október 10.
2005. október 8-án, pakisztáni idő szerint reggel 8 óra 50 perckor hatalmas, a Richter-skála szerint 7.6-os erősségű (a Nagaszakira dobott atombombánál több mint ötezerszer erősebb) földrengés rázta meg Kasmírt. A földrengést ugyanaz a tektonikus erő okozta, amelynek köszönhetően a Himalája a világ legmagasabb hegysége: az indiai lemez mintegy 50 millió év óta folyamatosan nekisajtolódik az eurázsiai lemeznek. Epicentruma Pakisztán területén volt; a lökéshullámokat Afganisztánban, Pakisztánban és Indiában is érezték.
Tovább ( 145 szó — nincs hozzászólás )

A szökőár hatása Dél-India keleti partján

Szerző: Dániel Megjelent: 2005. Január 2.
Mindannyian hallottunk már a páratlan erejű szökőárról, amely 2004. december 26-án egy Szumátra közelében történt földrengés következtében végigsöpört Délkelet-Ázsia számos partvidékén. Néhány részletet idézek egy európai tudós leveléből, aki Pondicherryben él, Chennai (régebben Madras) városától mintegy 150 kilométerre délre. A levél a cunami után néhány nappal számol be a helyzetről.
Tovább ( 297 szó — nincs hozzászólás )Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.