JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
Tudod-e...
...miből készül Indiában a McDonalds hamburger?
Bárányhúsból.Átállás: Élnek a letöltések

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Július 30.
Ugyan soha nem a letölthető kincsekről volt híres a  JÉ! India, azért úgy gondolom, ezek is hasznos részei voltak az oldalnak. Mostantól az új rendszerben is működnek a letöltések.
Tovább ( 202 szó — nincs hozzászólás )

Alakulnak a szófejtők

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Július 21.
A nézettségi statisztikákból úgy látom, hogy a fokozatosan alakuló szófejtők nem maradnak olvasatlanul. Örömmel jelentem, hogy a szófejtő-rendszer csontváza nagyjából elkészült, és a hús ráépítése is szépen halad.
Tovább ( 430 szó — nincs hozzászólás )


Súgó: Szófejtők

[ Praktika ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Július 8.
Egy-egy szófejtő-cikk különböző szakaszokra oszlik, és egy-egy szakaszban a fejtegetett szó egy-egy vonatkozásával kapcsolatos információt találsz. Minden szófejtő elején van szótani szakasz, amely a szó különféle latinbetűs átírásairól ad tájékoztatást. Minden szófejtő végén megtalálod azt a szakaszt, amely indexként a honlap többi részéről gyűjti össze, hogy hol találsz a fejtegetett szóval kapcsolatos képet vagy cikket. Persze sok szófejtőnél egyelőre üres ez a szakasz, de ahogy a honlap tartalma bővül, egyre több mindent lehet majd így megindexelni. Azoknál a szavaknál, amelyeknek önálló jelentése érdektelen, csupán egy fontosabb, gyakoribb szó szinonimájaként szolgálnak (pl. istenek alternatív, de nem speciális funkciót meghatározó nevei), minden bizonnyal a jövőben is üres marad az index. Sok szófejtőben találhatsz még kereszthivatkozás- és forrás-szakaszt. Az előbbi a szorosan kapcsolódó egyéb szófejtőkre utal, az utóbbi pedig a szóval kapcsolatban leginkább ajánlott forrást mutatja meg. Ezeken kívül sajátos típusú szófejtőknél sajátos szakaszok jelenhetnek meg – ilyen egyelőre a (mitológiai) személyeket bemutató szófejtőkben a Profil.
Tovább ( 1163 szó — 7 hozzászólás )

Átállás: Istenhatározó, Pantheon, Források, Szófejtők

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 28.
Immár működőképes az új Szófejtő rovat, és lassanként felépül benne a régi Istenhatározó új elemekkel bővített tartalma. Ezzel párhuzamosan leépül a nemrég megújult Pantheon.
Tovább ( 164 szó — nincs hozzászólás )

Újdonság: Szárnyait bontogatja a Szófejtő

[ Nyelv | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 26.
Régóta dédelgetett tervem most megtette az első gyakorlati lépéseket a megvalósulás felé. A régi honlap Istenhatározójával kezdve lassanként létre tudok majd hozni egy – remélhetőleg idővel hatalmasra növekvő – adatbázist, amely indiai szavakat, neveket, kifejezéseket tartalmaz. Amit most szófejtők néven elérhetsz a menüből, az még csak kezdetleges és üres csontváza mindennek – ám ahhoz, hogy rendesen tudjak dolgozni a megvalósításon, nyilvánossá kellett tennem a prototípust. A csontváz anatómiájának teljes kiépítése még napokig – vagy talán hetekig – fog tartani, a hússal való kitöltés pedig mindaddig, amíg a honlap fennáll.
Tovább ( 189 szó — nincs hozzászólás )

Átállás: Él a könyvajánló

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 18.
A régi honlap rovatai közül ezúttal a könyvajánló éledt fel az új  JÉ! India kereteiben. Használd egészséggel, kommentáld, és küldj be további könyvajánlásokat.
Tovább ( 115 szó — nincs hozzászólás )

Keresgélünk, keresgélünk

[ Humor | JéBlog ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 12.
Valamikor jópár hónappal ezelőtt az egyik ingyenes webstatisztika rendszer, amit használtam a régi honlap figyeléséhez, elkezdte kijelezni azt is, hogy az utolsó tíz látogatóm milyen weboldalról jött át hozzám. Az átkattintások nagy része természetesen keresőkből történt, és időről időre feltűnt néhány izgalmasabb téma, amit keresve rám bukkant valaki. Most csokorba gyűjtök néhányat az érdekesebb keresések közül, amelyek révén emberek az új  JÉ! India honlapra bukkantak.
Tovább ( 344 szó — nincs hozzászólás )

Átállás: Simítások

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 12.
Miközben fokozatosan szivárog át a tartalom a régi honlapról az újra, időnként arra is szánok időt, hogy kicsit rendbetegyem, szépítsem, csinosítsam az új rendszerben megjelenő honlapot.
Tovább ( 253 szó — nincs hozzászólás )

Hihetetlen India

[ Kultúra | Utazás | Humor | JéBlog ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 10.
Időnként megkérdezik tőlem, hogy az indiai nagykövetségen dolgozom-e (leginkább azért, mert a "csütörtök esték" állandósult tolmácsa vagyok, és néhanapján előfordul, hogy más rendezvényeken is megjelenek a kurrens indiai nagykövet mellett tolmácsolva). Máskor pedig azt kérdezik, hogy miért nem kérem fel India diplomáciai és turisztikai képviseleteit, hogy szponzorálják a honlapomat. A válasz: nem a követségen dolgozom (bár előfordul, hogy dolgozom a követségnek), és nem fogom őket felkérni, hogy váljanak a honlap szponzoraivá, amíg ők maguk nem ajánlják ezt fel. Hogy miért, azt talán részben megmagyarázzák az alábbiak – de ezenfelül talán szórakoztató és hasznos is lehet, ha elolvasod – bár főleg azért írom, mert moroghatnékom van. Amúgy ez az írás elsősorban az Incredible India néven futó országimázs-kampányról szól.
Tovább ( 1107 szó — nincs hozzászólás )

Átállás: Nyúlfarkak

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 10.
Ahogy ígértem, áthoztam a régi képtár szöveges bevezetőiből a megtartásra érdemes részeket az új honlapra. Ezek a néhány mondatos ismertetők most a Források rovatban találhatóak, Nyúlfark megjelöléssel.
Tovább ( 44 szó — nincs hozzászólás )

Átállás: Él a Pantheon

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 9.
Működni kezdett az új rendszerben a régi Pantheon rovat megfelelője. A hindu istenek rövid leírását áttekintőlegesen is böngészheted, vagy elmélyedhetsz egy-egy isten részleteiben.
Tovább ( 91 szó — nincs hozzászólás )

Újdonság: Néhány félkész apróság

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 8.
Bővült néhány kényelmi háttérszolgáltatással a honlap, azonban ezek az újítások egyelőre nincsenek részletesen kidolgozva és tesztelve.
Tovább ( 212 szó — nincs hozzászólás )


Előszó a legendáriumhoz

[ Irodalom | Hinduizmus | Magyarázatok ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2006. Június 7.
Szerző: Balogh Dániel
Mint már tudhatod, egy-egy hindu isten és istennév identitása nem jól lehatárolható egység, hanem homályos kategória, amely idővel másokhoz közelebb vagy távolabb vándorol, egyesül velük vagy éppen osztódik. Mindez még inkább igaz a mítoszokra. A hinduizmus olyan vallás, amelynek gyökerei legalább háromezer év mélyre nyúlnak vissza, és ez idő alatt egy pillanatra sem szűnt meg fejlődni, változni.
Tovább ( 297 szó — nincs hozzászólás )

Pünkösd hétfői leállás

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 5.
Június ötödikén a nap nagy részében elérhetetlen volt a  JÉ! India. Ezúttal a legkevésbé sem tehetek a dologról; tekintsük vis maiornak – köszönöm mindenkinek a türelmet.
Tovább ( 359 szó — 1 hozzászólás )

Átállás: Élnek az olvasmányok

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 3.
Újabb rovat kezdte meg működését a megújult  JÉ! India honlapon, Olvasmányok címmel. Ez váltja ki a régi honlap Apropó rovatának Próza, Vers és Humor szekcióját.
Tovább ( 159 szó — nincs hozzászólás )

Átállás: Kész a Képtár!

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Május 31.
Mostanra a régi honlap képtárának összes fotója átkerült az új rendszerbe.
Tovább ( 398 szó — nincs hozzászólás )

Újdonság: Eseménynaptár

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Május 27.
Új szolgáltatással bővült a  JÉ! India: az Eseménynaptárral. A naptár összefoglalását a jobb oldali oszlopban találod a Kapcsolat menü alatt.
Tovább ( 166 szó — nincs hozzászólás )

Átállás: Átköltöztek a szócikkek

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Május 26.
A régi honlap Szócikkek rovatának teljes tartalma átköltözött az új rendszer kereteibe.
Tovább ( 35 szó — nincs hozzászólás )

Átállás: Fórumhiba kiküszöbölve

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Május 26.
Ha az elmúlt három napban a fórumot szeretted volna olvasni, talán hibába ütköztél. Remélem, nem fordult veled elő ilyesmi, de ha igen, elnézésedet kérem. A hibáról most már értesültem, és kiküszöböltem.
Tovább ( 136 szó — nincs hozzászólás )

Átállás: Kisebb átstrukturálás

[ Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Május 24.
Amint azt észrevehetted, kissé megváltozott a honlap körítése. Olvass tovább, ha érdekelnek a változások részletei.
Tovább ( 233 szó — nincs hozzászólás )

Lapozás:
|<
<
1
2
3
4
>
>|

Rendezés Dátum Megnevezés Találatok

  Kultúra >>

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Programok

Mai események
  • Semmi
Közelgő események
  • Semmi
Linkcsere
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.