JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Ínycsiklandó vegetáriánus ételek
(Kurma dásza)

Beküldte:  Dániel. Megjelent: 2007. Február 1. Megtekintve: 11484
A cikk a hirdetés után folytatódik

Mostanában került a kezembe ez a könyv, egy híres ausztrál krisnás séf, Kurma dásza munkája. Mindig is tudtam, hogy a krisnások szeretnek és tudnak jót főzni és jót enni; az egyetlen apró gondom az volt, hogy jobbára úgy jön át, mintha szerintük Isten csak az indiai konyhát szeretné.

Nos: ez az, amiben Kurma dásza nagyszerűt alkotott: egy igazi multikulti szakácskönyvet. Igaz, dominál benne az indiai konyha – na de hát kérem szépen, szeretjük az indiai konyhát, és ez a honlap is Indiáról szól, tehát ezzel semmi baj. És szépen harmonikusan megférnek a könyvben a világ minden tájáról vett, de szigorú krisnás-vegetáriánus összetevőkből elkészített receptek.

Szóval nagyon ajánlom ezt a szakácskönyvet mindenkinek, a nem vegáknak is. Az egyetlen problémám vele kapcsolatban – természetesen – az átírás problémája: az indiai szavak és kifejezések következetlenül, és több mint felerészben hibásan vannak magyarra átírva.

Kiadói információ: The Bhaktivedanta Book Trust, 2005


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.