JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Könyvajánló


Műveletek:
Cikktérkép
Archívum


Piotr Kłodkowski: A Kelet csodálatos zamata

Beküldte: Dániel Megjelent: 2009. Február 20. Megtekintve: 2703
A Typotex Kiadó "szokatlan szempontok" sorozatában jelent meg ez a könyvecske, amelyben Piotr Kłodkowski lengyel orientalista és diplomata mesél közel- és távol-keleti élményeiről. Az egy-egy témát boncolgató esszécskék és történetecskék éleslátó és emberséges gondolatokat mondanak el - afféle szemnyitogató a kötet. Sajnos - mondhatni, természetesen - a magyar fordítást nyilván nem nézték meg orientalisták. Bizonyára nehéz is lett volna a jó féltucat szerepeltetett ország egy-egy magyar szakértőjét felvonultatni, de ez nem teszi semmissé azt a tényt, hogy az indiai nevek és szavak magyar átírása hasraütéses alapon készült: a fordító fogta magát, és találomra meghintette néhány ékezettel az egzotikus szavakat.
Tovább ( 1 hozzászólás )
<< Fotózás  

Műveletek:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.