JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Hindí filmklub

Megjelent: 2010. Szeptember 27. Megtekintve: 5214
A hosszú évek óta a magyarországi indiai nagykövetség és az ELTE Indoeurópai Nyelvtudományi Tanszékének támogatásával működő hindí nyelvű filmklub célja képet adni India sokszínű és gazdag hindí nyelvű filmgyártásáról.

A műsoron egyaránt megtalálhatóak az indiai filmtörténet nagy klasszikusai, a bollywoodi közönségfilm legnagyobb sikerei, valamint a komolyabb témákat feszegető, művészi igényességgel készülő középutas vagy szerzői filmek. A filmeken keresztül a nézők megismerkedhetnek India különböző tájainak és népeinek egyes szokásaival, öltözködésével, a vallási hagyományokkal, és az indiai zenés filmek révén betekintést nyerhetnek egy helyi és nyugati zenéket egyaránt magába olvasztó filmes zenei kultúrába.

A filmklubot Vajdovich Györgyi, az ELTE Filmtudomány tanszékének oktatója vezeti. A filmeket külön erre az alkalomra készült, igényes magyar felirattal vetítik.

A vetítésekre havonta egyszer, szombat délutánonként az Örökmozgó Filmmúzeumban kerül sor. Az aktuális programról a  JÉ! India eseménynaptára és a Bollywood Extra honlap ad tájékoztatást.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Belépő: 600 Ft. Diákjegy: 450 Ft. Nyugdíjas kedvezmény: 300 Ft.


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.