JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Források


Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Gyakoribb mudrák

[ Hinduizmus | Buddhizmus | Elmélyedés ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2008. Március 17. Megtekintve: 42184
A mudrák, vagyis szimbolikus kéztartások, a buddhista és hindu ikonográfiában egyaránt fontosak. A mudrā szanszkrit szó eredeti jelentése ‘pecsét’ – ebből ‘ismertetőjel’, és így az ábrázolt személy felismerését, kontextusba helyezését segítő kéztartás.
Tovább ( 517 szó — 1 hozzászólás )


Nyúlfark: iszlám művészet

[ Festészet | Iparművészet | Építészet | Iszlám | Bevezetés ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 10. Megtekintve: 2633
Mohamed próféta harcos vallása hódítókkal került be Indiába, de ottani felvirágzása a perzsa magaskultúrát a hindu művészeti hagyományokkal elegyítő mogul udvarokban történt. Az ortodox iszlám tiltja a lelkes lények – emberek és állatok – ábrázolását. A mogul festészet lerázta magáról ezt a tabut, de az építészetben már ők is komolyan vették. A díszítőelemek ezért absztrakt és növényi mintákból állnak, valamint gyönyörű kalligrafikus írásból.
Tovább ( 31 szó — nincs hozzászólás )
  Festészet >>

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.