JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Bluffmaster (2005)
(Rendezte: Rohan Sippy, főszerepben: Abhishek Bachchan, Priyanka Chopra, Ritesh Deshmukh, Nana Patekar hindí nyelvű, angol feliratos, 137 perces )

Szerző:  Minóka. Megjelent: 2007. November 22. Megtekintve: 2853
Helyszín:
Örökmozgó
Budapest 1074
Erzsébet körút 39
További információ:
A Filmklubról
Belépő
600 forint; diák: 450; nyugdíjas: 300
Előre figyelmeztetek mindenkit: ez a film KÉSZ ÁTVERÉS! Ha ez lett volna a címe, akkor talán előbb gyanakodtam volna, de így, bevallom, az utolsó percig gyanútlanul „megettem” mindent. Sőt! Dörzsöltnek hittem magam és fanyalogtam, hogy már megint minek kellett ebbe filmbe is ilyen vagy olyan, untig ismert bugyutaságot tenni, láttunk már ilyent eleget; na, hát ez az ilyen vagy olyan bugyutaság (majd meglátjátok, ha eljöttök a filmklubba!) pont arra volt jó, hogy még jobban elterelje a figyelmemet, és végül én legyek a „blöffmesterek” igazi áldozata, amihez hasonlókat szívből kívánok minden kedves állandó és leendő filmklub-látogatónak is! Hehe.

A cikk a hirdetés után folytatódik


Ennek a képfájl típusnak az átméretezése nem támogatott: 60

Itt van például mindjárt a film zenéje! Aki nem járt Milendee Bollywood-bulijain (lelke rajta, úgy kell neki, nem tudja, miről maradt le!), az is hallhatta, mert tavaly nyáron ha nem is a Bartók rádió, de más adók játszották a film óriási slágereit: a perzsa Arash direkt erre a filmre átalakított Bure Bure című dalát, vagy a Say Na Say Na-t. Ha valaki mégsem hallotta volna, akkor itt az alkalom, tessék kattintani és meg lehet hallgatni! (Imádom az internetet!) Én magam is a zenéje miatt voltam nagyon-nagyon kíváncsi a filmre. Ott vannak a slágerek, rendben van, van néhány nem annyira sláger, rendben van, de van egy szám a tizenhárom közül az albumon, ami nagyon felbolydította a fantáziámat. Ez a szám a „Come fishing” című mix. El nem tudtam képzelni, mi lehet a vásznon, amikor ezt halljuk. Azaz nagyon is el tudtam képzelni! Véges fantáziám két klippet is komponált hozzá, s már magam sem tudtam, melyiket szeressem jobban, amikor végre hozzájutottam a filmhez és reszketve vártam az IGAZI-t!

[hatásszünet]

Na ez volt az első átverés... Nincs is ilyen dalbetét a filmben. Ez „csak” egy mix, izgalmas, sejtelmes zenével, zajokkal, effektekkel és a film különböző részeiből bevágott mondatokkal. (Mit törtem a fejem azon, hogy miért mondhatja egy hang Abhishek Bachchan hogy „Szoba köllene! Kilátássaa’!” ) Hát kiderült az igazság, és azóta csak még jobban tetszik a szám!  Tessék, itt lehet meghallgatni!

A film pedig úgy kezdődik, hogy Roy (Abhishek Bachchan), a profi szélhámos éppen leendő apósának egy barátját szabadítja meg egy jól sikerült trükkel néhány milliótól. Sajnos fogalma sincs róla, hogy ki az áldozat, csak az eljegyzési ceremónián derül ki, így aztán füstbe megy minden szép reménye, pedig Simmit (Priyanka Chopra) igazán szereti. (A szívnek meg kell szakadni...) A Simmi nélküli szomorú életében egy kezdő szélhámost, Dittut (Ritesh Deshmukh) tanítgat „horgászni”, azaz leckéket ad neki „szélhámosság-tanból”. Egy szépnek nem mondható napon azonban kiderül, hogy Roy halálos beteg, már csak néhány hónapja van hátra. Elhatározza, hogy végrehajtja élete utolsó akcióját, aminek azonban ezúttal nem egy ártatlan balek a célpontja, hanem maga a főgonosz (Nana Patekar), aki mérhetetlen és gyalázatos gonoszsága mellett Simmit is megsértette, sőt továbbra is veszélyezteti.

Most pedig titkot fogok leleplezni, kérem, aki még nem látta a filmet, a saját érdekében ne olvasson tovább!

Ime a titok: a filmben senki nem fog meghalni. Sőt: mindenki boldog lesz! Mondom: MINDENKI! Az ám! Még a főgonosz is! Hogy ez hogyan lehetséges? Ez az, amit viszont már nem árulok el! Tessék eljönni és megnézni! Ennyit igazán megér!


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

Bluffmaster (2005)
( Minóka – 2007.11.28, 14:38 )

Tegnap est a filmklubra készülve újból megnéztem a film elejét, hogy ha majd arra kerül a sor, hogy beszélnem kell róla, nehogy megcsaljon az emlékezetem és a végén még a végét meséljem vagy egy másik filmet. Még csak az hiányzik!
Jelentem, az emlékezetem már akkor megcsalt, amikor a filmajánlót írtam! Még csak azt sem hozhatom fel mentségül, hogy nem tudok eléggé hindíül, mert ezt akkor is észre kellett volna vennem, ha egy szót sem tudok hindíül. (Hát olyan hosszúak ezek a filmek, hogy már a végén nem emlékszem az elejére?) Szóval van egy jókora tévedés a leírásomban, amit ki fogok javítani, de csak hétfőn, addig várom a helyes megfejtőket! Mosoly
Az első helyes megfejtőt aki még péntek este 6 előtt jelentkezik, meghívom egy csésze/korsó/pohár valamire a Nemzeti Múzeumtól 100 méteres körzetben valami jó kis helyre. Ha csak péntek este után jelentkezik, azt befizetem a következő filmklubba. Mosoly
És bocsánatot kérek mindenkitől, akit megtévesztettem.
Tehát a kérdés: Mi nem igaz abból, amit leírtam a filmről?
(Te jó ég! Mi lesz, ha kiderül, hogy nem egy tévedésem van?)

Bluffmaster (2005)
( Minóka – 2007.12.20, 23:01 )

Kijavítottam a hibát. Köszi szépen, senki sem írt, hogy hol a hiba, pedig sokan olvasták.... Ez azt jelenti, hogy senki nem akar velem meginni "valamit" a belvárosban, vagy azt, hogy nem néztek hbindi filmeket? Ejnye!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.