JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Dil Se / Szívből
(1998. Rendezte: Mani Ratnam, zene: A. R. Rahman, főszerepben: Shah Rukh Khan, Manisha Koirala, Preity Zinta, 163 perces, hindí nyelvű, angol feliratos )

Szerző:  Minóka. Megjelent: 2008. Április 21. Megtekintve: 3644
Helyszín:
Örökmozgó
Budapest 1074
Erzsébet körút 39
További információ:
A Filmklubról
Belépő
600 forint; diák: 450; nyugdíjas: 300
Úgy vettem észre, ez a film igencsak megosztja a közvéleményt. Ismerek valakit, akinek ez a kedvenc filmje, mások pedig kifejezetten nem szeretik és azt is hallottam, hogy Japánban egy vetítésen akkor nevettek a moziban, amikor a terv szerint sírni kellett volna! Még ilyet! Kíváncsi vagyok, mit szól hozzá a magyar közönség. Sírunk vagy nevetünk majd?

A cikk a hirdetés után folytatódik


Ennek a képfájl típusnak az átméretezése nem támogatott: 69

Többen kérdezték, miért pont ezt a filmet választottam. Egyszerű a válasz: Ehhez hasonló még nem volt a filmklubban, itt az ideje, hogy ilyent is lássunk. Elsősorban az „edzett” filmklubosoknak ajánlom, mert aki már több hindi filmet látott, nem fog csodálkozni, de akinek ez lesz az első, garantálom, leesik majd az álla!

Ez ugyanis egy zenés-táncos-öngyilkos merénylős-szerelmes film. El tudjátok képzelni?

Úgy kezdődik, hogy az All India Radio szépreményű műsorvezetője Amarkanth Varma (Shahrukh Khan) Kasmírban készít helyszíni riportokat az ottani lakosokkal India függetlenségének 50. évfordulója alkalmából. Viselkedése és a feltett kérdései alapján finoman szólva csodabogárnak tűnik. Egy esős este, egy majdnem kihalt vasútállomáson találkozik egy magányosan utazó titokzatos fiatal lánnyal (Manisha Koirala), akitől valósággal eszét veszti, első látásra belészeret, pedig a lány a legcsekélyebb figyelemre sem méltatja őt. A sors úgy hozza, hogy útjaik újból és újból keresztezik egymást, míg Amar (és vele együtt a néző is) rájön a lány szörnyű titkára, és közben a lány is viszonozni kezdi Amar kétségbeesett szerelmét. Vajon mi lehet ez a titok? És mit tesz Amar a titok birtokában?

Aki kíváncsi rá nézze meg a filmet! Szeretettel várom. Aki szeretne még többet tudni előre, az nézze meg a bollywood.extra.hu-n ezt az oldalt, mert most már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egyre több hindi filmről lehet magyarul is olvasni. Az ám!


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

Dil Se / Szívből
( csabó – 2008.07.15, 20:31 )

Mivel ezt a filmet nem láttam nem tudok hozzászolni de ha megtudnám valahogy nézni szivesen tudnék véleményt nyilvánitani láttam a Krriss c filmet nem tudom látta e már valaki de nagyon meghatódtam szeretem az idiai filmeket nagyon oda lettem érük szeretnék még ilyen filmet látni de nem tudom hogy hol tudnék utána nézni ilyen film után
KÉRLEK segitsetek

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.