JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Asóka
((2001) Rendezte: Santosh Sivan, főszerepben: Shahrukh Khan, Kareena Kapoor, Dany Denzongpa, Rahul Dev, hindi nyelvű, angol feliratos, 176 perces )

Szerző:  Minóka. Megjelent: 2008. Szeptember 9. Megtekintve: 3103
Helyszín:
Örökmozgó
Budapest 1074
Erzsébet körút 39
További információ:
A Filmklubról
Belépő
600 forint; diák: 450; nyugdíjas: 300
Elnézését kérek mindenkitől, aki az „Aaja Nachle” című filmet várta, lesz majd az is – ami késik, nem múlik –, megéri várni rá. Azért változott a program az utolsó pillanatban, mert szeptember 18-án a nyitóelőadás témája Asóka lesz Wojtilla Gyula előadásában. Biztos vagyok benne, hogy sokaknak felkelti majd az érdeklődését a híres uralkodó iránt, akiről most még talán csak annyit sejtünk, hogy „nagy király volt Indiában és szerette a rendeleteit oszlopokon tárolni”. (bocs) Miután Wojtilla Gyulának köszönhetően ennél sokkal többet fogunk megtudni az igazi Asókáról, itt lesz a kiváló alkalom, hogy ismereteinket még tovább bővítsük: nézzük meg, hogyan ihlette meg a nagy uralkodó a bollywoodi filmeseket!

A cikk a hirdetés után folytatódik


Ennek a képfájl típusnak az átméretezése nem támogatott: 71

A film nem Asóka életéről és munkásságáról szól (nincs benne pl. egy fia oszlop sem), csak elképzeli Asóka néhány évét, még mielőtt bölcs és nagy uralkodó lett volna. Nem tudom, történelmileg hiteles-e, de az vesse rá az első követ, aki elhiszi, hogy Mátyás király a kolozsvári bírónál szokott napszámban fát hasogatni, meg az, aki tudja, hogy Asóka kibe volt szerelmes. Mert bár nincsenek a filmben oszlopok és rendeletek, de van benne szerelem, sőt ármány és szerelem, zene és tánc földön, vízen, levegőben, meg még vízesésben is.

Akinek ennyi nem elég, olvasson és gyönyörködjön a képekben itt. (Vigyázat! Aki nem szereti előre tudni a végét, ne olvassa végig!)

 A többit majd meglátjátok. Mindenkit szeretettel várok, nehogy otthon maradjatok!


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

Asóka
( Angyi3 – 2009.02.17, 22:48 )

Ezt a filmet kb 4-5 éve láttam a tévében a szlovák állomáson,mindenkinek ajánlom,az én lélegzetemet elállította,a torténet nagyon érdekes,én azt hiszem az´ta vagyok India szerelmese

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.