JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Aaja Nachle / Gyere táncolni! (2007)
(Rendezte: Anil Mehta, Főszerepben: Madhuri Dixit, Konkona Sen Sharma, Kunal Kapoor, 145 perces, hindi nyelvű, magyar feliratos )

Szerző:  Minóka. Megjelent: 2008. Október 28. Megtekintve: 3403
Helyszín:
Örökmozgó
Budapest 1074
Erzsébet körút 39
További információ:
A Filmklubról
Belépő
600 forint; diák: 450; nyugdíjas: 300
– Madhuri Dixit visszatér! – Mint előttem már sokan mások, én is ezzel a mondattal akartam kezdeni ezt a filmajánlót, ám alighogy leírtam, máris mentegetőznöm kell, hiszen mostanáig egyetlen sort sem írtam Madhuri Dixitről, most meg lelkendezem, hogy visszatér. Hát honnan tér vissza? Miért ment el oda, ahonnan visszatér? Egyáltalán: ki az a Madhuri Dixit?

A cikk a hirdetés után folytatódik


Ennek a képfájl típusnak az átméretezése nem támogatott: 72

Az igazság az, hogy a régi filmklubosok több filmet is láthattak a főszereplésével, csak akkor még nem írtam filmajánlókat. A nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legnagyobb filmsztárja volt - amikor nemrég megkérdeztünk egy tizennyolc éves indiai-magyar orvostanhallgató leányt, hogy ki a kedvenc színésznője, azt válaszolta: Madhuri Dixit. Ő az, aki valósággal megtestesíti az igazi indiai nőt, ő a legtehetségesebb, a legszebb, a legokosabb, a legleglegleg. Egy kicsit csodálkoztam, mert Madhuri Dixit már elmúlt negyven, a bollywoodi film pedig gyorsan és sokat változik; új, gyönyörű és fiatal színésznőkben igazán nincs hiány. De tagadhatatlan, hogy Madhuri Dixit nem hétköznapi jelenség, és már régesrégen, örökre beírta a nevét a bollywoodi film krónikájába. Az utóbbi időben pedig azért tűnt el, mert férjhez ment, Amerikába költözött, két gyermeke született, és mint említettem, elmúlt negyven. Négy jó ok arra, hogy az ember ne legyen többé filmsztár Indiában. (Az ám! Már a férjhez menés is elég ok. Ezért szokták az utolsó percig titkolni az esküvőt vagy a gyermekáldást.)

De lássuk a visszatérést!

Úgy kezdődik, hogy Dia (Madhuri Dixit) haldokló mestere látására visszatér Amerikából a szülővárosába, ahonnan évekkel azelőtt botrányos körülmények között távozott. Dia táncolni tanult a mestertől, beleszeretett egy amerikai fotósba, megszökött vele, aztán a házassága tönkrement, és most egyedül neveli a kislányát. Szökése után a szülei szégyenükben elköltöztek a városból, a helybeli édesapák-édesanyák többé nem engedték táncolni a gyerekeket, a mester pedig, a színházzal együtt, lassan tönkrement. S most a színháznak még a nyomait is el akarják törölni, a helyére bevásárlóközpontot fognak építeni. A mester utolsó kívánsága az, hogy Dia mentse meg a színházat.

A helyi hatalmasságnak, a valamikori maharadzsa fiának megtetszik a bátor lány, és alkut ajánl neki: ha két hónapon belül képes színpadra állítani a régi, híres színdarabot, Laila és Majnu történetet, méghozzá kizárólag helyi amatőr szereplők közreműködésével, akkor a színház megmenekül. Ha nem, akkor menthetetlenül felépül a bevásárlóközpont.

Jaj, úgy izgulok! Vajon sikerül neki?

Aki még többet szeretne tudni a filmről, mielőtt beülne rá, kattintson ide: jó kis dal- és táncbetéteket, Gianni jóvoltából pedig részletes ismertetőt talál.

És a lényeg: a filmklub házigazdája ez alkalommal Gianni lesz, akinek a film kiváló magyar feliratát is köszönhetjük.

Ezt tényleg kár lenne kihagyni!


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

Aaja Nachle / Gyere táncolni! (2007)
( gyuszi – 2011.05.08, 18:38 )

sziasztok még ujvagyok itt szeretnék magyarul indiai filmeket nézni tudnátok segiteni? Egyáltalán láteznek indiai filmek magyar szinkronnal, Mithun Chakraborty vagy hozzá hasonló szinészek előadásában, én Ukrajnába élek és beszélem az ukránt oroszt az utobbi nyelven rengeteg indiai filmek találhatók a neten, de én és a családom szeretnénk magyar szinkronnal végignézni indiai filmeket. aki tud ilyet annak megköszönném .

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.