JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Bollywoodi időutazás
(Zenés válogatás Bollywood elmúlt ötven évéből, hindi nyelvű, magyar feliratos)

Szerző:  Minóka. Megjelent: 2010. Január 25. Megtekintve: 2226
Helyszín:
Örökmozgó
Budapest 1074
Erzsébet körút 39
További információ:
A Filmklubról
Belépő
600 forint; diák: 450; nyugdíjas: 300
Rossz hírem van azoknak, akik úgy tervezik, ez alkalommal nem jönnek el a filmklubba. Egészen mostanáig megtörténhetett, hogy a nyájas olvasók között a filmajánló sorait olvasva valaki gúnyosan felnevetett, hogy haha, én már rég láttam; más valaki kicsit elszomorodott, hogy nem tud eljönni, de rögtön meg is vigasztalódhatott, hisz majd megnézi DVD-n, kikölcsönzi, meghozatja, letölti, stb. Hát ez az, ami most nem történhet meg. Ezt a filmet nem lehet kikölcsönözni, letölteni, meghozatni, és aki azt állítja, hogy már látta, hát annak enyhén szólva is kétségbevonható a szavahihetősége. Mert ami most következik, az még tényleg nem volt soha és csak itt és most látható egyedül a világon! Az ám! Ha hiszitek, ha nem, még én sem láttam.

Figyelem! A helyszín nem a régi! Ne törődj a jobbra fent levő mezővel, hanem lásd az ajánló végén a mostani információkat!


A cikk a hirdetés után folytatódik


Ennek a képfájl típusnak az átméretezése nem támogatott: 79

A hindi filmek zenés-táncos jelenetei nagyon megosztják közönséget. Azokról a jelenetekről van szó, amiket régebben nálunk annyira fölöslegesnek ítéltek, hogy ki is vágtak a filmekből. Én még láttam A csavargót ( Raj Kapoor,1951) másfél órás változatban!

És egészen a legutóbbi időkig még az angol feliratos DVD-ken sem feliratozták a dalbetéteket. Így láttuk őket a filmklubban és otthon is. Végzetes hiba volt! De ma már hála istennek (és Gianninak) minden másképpen van. Ma már tudjuk, hogy a dalbetétek nem csupán „szerves részei” a filmeknek, de nélkülözhetetlenek is, még akkor is, ha a film sztoriját látszólag nem viszik előbbre. És végre azok is tudhatják, miről szólnak a dalok, akik nem beszélnek hindiül. Azok a dalok, amiknek zenéjét híres zeneszerzők írták, a verseket nem egy esetben neves költők jegyzik, az énekesek egytől egyig kiváló előadók, a színészek remek táncosok is és a koreográfusoknak sincs miért szégyenkezniük.

Sokak kívánságára most az ötvenes évektől napjainkig készült híres filmek legkiválóbb zenés-táncos jeleneteiből láthatunk egy gyűjteményt, magyar felirattal. Akik már látták a filmeket is, azok végre megismerhetik a dalok szövegét is Gianni és Szavéra kiváló fordításában, akik pedig nem látták őket, vagy egyáltalán nem láttak még hindi filmet, garantáltan kedvet kapnak hozzá. Erről olyan koreográfusok gondoskodnak, mint Farah Khan, olyan zeneszerzők, mint A.R. Rahman, olyan énekesek, mint Kishore Kumar, Lata Mangeshkar, Sonu Nigam, olyan színész-táncosok, mint Shahrukh Khan, Kajol, Madhuri Dixit, Hritik Roshan, de láthatjuk egy dalbetét erejéig Raj Kapoort és a csodalátos Nargist is.

És ha már kívánságműsor, nos, akkor már azért is érdemes eljönni, hogyha valamelyik jelenet megtetszik a válogatásból, lehet kuncsorogni, hogy az egész film bekerüljön a filmklub programjába.
:)

Szerintem van rá esély!

Helyszín:Bálint-ház, Budapest VI., Révay u. 16.
Ideje: 2010. február 6. szombat, 18:00 - 20:30
belépő: A vetítés ezúttal ingyenes.


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.