JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Ammá, Amman, Ammán
az Istennő mint anya

Megtekintve: 2404
 
Szótan

Standard:Ammā, Ammāṃ, amman
Jelentés:anya
Ajánlott magyaros: Ammá, Amman, Ammán
Alternatív magyaros: Ammán
Bővített magyaros: Ammā, Ammā~, Amman


A cikk a hirdetés után folytatódik

Részletek
Bármelyik istennő (Déví formái) névként is használt megszólítása különféle modern népnyelveken; állhat önmagában is, de gyakrabban más név után melléknévként. Különböző nyelvekben lehet a második 'a' hang hosszú vagy rövid, követheti 'n' hang, vagy lehet ő maga nazálisan kiejtett magánhangzó.
 
Kereszthivatkozás

Ez a szófejtő egy másik, gyakoribb szó szinonimáját fejtegeti, vagy szoros kapcsolatban áll egy másik szóval. További részleteket és hivatkozásokat találsz itt: [Szófejtők] Déví

 
További anyagok

Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.