JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


acsár
indiai savanyúság

Megtekintve: 4034
 
Szótan

Standard:acār
Ajánlott magyaros: acsár
Bővített magyaros: acsār
Kerülendő magyaros: acsar, ácsár
Ajánlott angolos:achar, achaar
Kerülendő angolos:acar


A cikk a hirdetés után folytatódik

Részletek
Általában rendkívül fűszeres. Indiai angolul pickle a neve. Kedvencem a fokhagyma és a mangó acsár; Indiában ezeken kívül a citrom-acsár nagyon népszerű. Készülhet még zöld csiliből, gyömbérből, paradicsomból vagy sárgarépából – ez utóbbi különösen finom. Különlegesség a lótuszgyökér-acsár; a leggyakoribb pedig a vegyes kivitel.
 
Ajánlott forrás

Indiai étkezések – kiegészítők

Az étkezés akkor komplett, ha több fogásból áll. Indiában jobbára nem egymás után tálalják a különféle fogásokat, mint nálunk szokás, hanem a laktató ételek mellett számtalan kísérő sorakozik a tálcán. Az édességet azért általában ők is a végére hagyják, és megadják a módját az étkezés lezárásának is.
Tovább...

 
További anyagok


Képek

Cikkek

[Receptek]  Márvárí csiliacsár

(Kulcsszó: acsár)
Rajtunk a kánikula, és a tavasszal ettem egy rendkívül finom mustáros acsárt. Azt hittem, házi, és a kínáló felesége készítette - de tévedtem: piacon vette Rádzsaszthánban. Azóta tervezgetem, hogy megpróbálok valami hasonlót csinálni, ha itt a nyár és lesz időnk. Megcsináltam, és majdnem olyan jó lett, mint az ihletadó. Az acsár készítése kissé rizikós dolog, hiszen erjeszteni kell - a biztonság kedvéért sok sót és sok olajat tettem bele, hogy meg ne romoljon. Itt van tehát a recept - próbálja ki, akinek kedve van. Mivel a kánikula folytatódik, most karfiol-sárgarépa acsárt próbálok éppen készíteni.

[Receptek]  Hamis acsár

(Kulcsszó: acsár)
Az indiai fűszeres savanyúság, vagyis acsár házi készítése meglehetősen hosszadalmas, munkát, hozzáértést és nem utolsósorban erős napsütést igénylő feladat. Ez a gyorsan elkészíthető hamis acsár lényegében átmenet a saláta és a savanyúság között; a tipikus acsároknál enyhébb fűszerezésű (bár a fűszertartalmát meg is növelhetjük), de hasonló alaphangulatú.

[Receptek]  Sárgarépa-acsár

(Kulcsszó: acsár)
Az acsár a savanyúság indiai megfelelője. Szinte bármilyen zöldségből, éretlen vagy érett gyümölcsből készülhet, sőt, létezik hal- és csirke-acsár is. Én személy szerint a legtöbb válfaját szeretem, de bevallom, hogy acsár készítésével még sohasem próbálkoztam, és ez a recept sem a sajátom. A sárgarépa-acsár általában meglepően finom tud lenni, és ellentétben például a zöld mangóval vagy a lótuszgyökérrel, a répa nálunk is könnyen beszerezhető. Akinek van kedve és türelme, próbálja ki ezt a receptet, aztán írjon beszámolót az eredményről; most, hogy itt a nyár, lehet acsárt csinálni.

Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.