JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


aksata
Szertartásoknál használt gabona

Megtekintve: 1463
 
Szótan

Standard:akṣata
Szóelemzés:a.kṣata
Jelentés:sértetlen
Ajánlott magyaros: aksata
Bővített magyaros: akṣata
Kerülendő magyaros: akszata
Ajánlott angolos:akshata
Kerülendő angolos:aksata
Modern:akshat


A cikk a hirdetés után folytatódik

Részletek
A hinduizmus legtöbb irányzata szerint az isteneknek igen kedves felajánlás a sértetlen (szanszkrit nyelven akṣata) gabona. Az óidőkben leginkább hántolatlan árpát használtak; ma az aksata elsősorban hántolatlan (és töretlen, ép) rizsszemeket jelent. A szertartásokhoz ezt a gabonát gyakran kurkuma porával, esetleg egyéb festékkel (tíká) színezik, és így ajánlják fel az áratí szertartás során, vagy szórják a hívekre istentisztelet után, és az ifjú párra menyegzőkor.
 
További anyagok


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.