JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


kannada
Dél-indiai dravida nyelv

Megtekintve: 1481
 
Szótan

Standard:kannaḍa
Ajánlott magyaros: kannada
Bővített magyaros: kannaḍa
Kerülendő magyaros: kannara, kanada
Ajánlott angolos:Kannada
Kerülendő angolos:Canarese


A cikk a hirdetés után folytatódik

Részletek

A kannada nyelv a dravida nyelvcsaládba tartozó nyelv, amelyet Dél-India nyugati részén, elsősorban a mai Karnátaka államban beszélnek. A kannada anyanyelvű emberek száma mintegy 50 millióra tehető. A kannada saját írásrendszert használ, amely más dél-indiai írásokkal rokon, de nem felcserélhető. Legkorábbi nyelvemlékei az i.sz. 1. évezred közepére vagy kicsivel korábbra datálhatóak.

A Kannada alak helyett angolosan olykor – főleg régente – a Canarese formát használják, és ez – ó borzalom! – időnként magyarul „kanári nyelv” alakjában jelenik meg.

 
További anyagok


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.