JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


koriander
hagyományos koriandermag

Megtekintve: 7723
 
Szótan

Ajánlott magyaros: koriander


A cikk a hirdetés után folytatódik

Részletek

A koriandernövény (Coriandrum sativum) szárított termése, amelyet az egyszerűség kedvéért általában magnak nevezünk. Nálunk elsősorban savanyúságokban és káposztás ételekben jelenik meg, jobbára egészben.

Indiában a koriander a legalapvetőbb fűszerek egyike, amely szinte bármilyen sós ételben előfordulhat. Ritkán használják egészben; általában inkább őrölve kerül az ételbe, hogy aromája eloszoljon, és ne robbanásszerűen jöjjön elő egy-egy mag szétrágásakor. Ha otthon mozsárban törsz koriandert, vigyázz, mert szeret szétugrálni, és soha nem fogod porrá törni, hanem csak pelyvaféle darabokra – de ez tökéletesen megfelel, és sokkal jobb, mint az eleve őrölve vásárolt koriander, ami hamar elveszíti az aromáját.

Az indiai koriander a Magyarországon kaphatónál világosabb, nagyobb szemű és hosszúkásabb alakú. A két fűszerfajta ízében nincs különbség.

A korianderlevél nálunk csak mostanában kezd megjelenni, de Indiában szintén rendkívül fontos zöldfűszer.

A koriander hindí nyelven dhanijá.

 
További anyagok


Képek

Koriandermag

Cikkek


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.