JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


páparh
ropogós vékony fűszeres lepény

Megtekintve: 1909
 
Szótan

Standard:pāpaŗh, pāpaḍh
Ajánlott magyaros: páparh
Bővített magyaros: pāpaŗh, pāpaḍh
Kerülendő magyaros: papad
Ajánlott angolos:papad, paparh


A cikk a hirdetés után folytatódik

Részletek

Körülbelül a chips indiai megfelelője; étvágygerjesztő előételnek vagy önmagában, sós rágcsának szokták enni.

Az északi páparh szinte mindig csípős; a déli pappadam gyakran ízesítetlen. Az olajban sült [fried] kivitel sokkal jobb a pirítottnál [roast].

 
További anyagok


Képek

Cikkek

[Receptek]  Szószban főtt páparh

(Kulcsszó: páparh)
A páparh napon szárított, hártyavékony lepény, amelyet általában pirítva vagy sütve fogyasztanak ropogós csemegének. Azonban száraztésztaként is felhasználható - különösen Észak-India nyugati fertályán, a sivatagos, friss zöldségben szűkölködő vidékeken jellemző ez az elkészítési mód.

Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.