JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


római kömény
a köménymag rokona; küllemében hasonló, de ízében teljesen eltérő

Megtekintve: 9402
 
Szótan

Ajánlott magyaros: római kömény


A cikk a hirdetés után folytatódik

Részletek

Míg a köménymag a magyar konyha legalapvetőbb fűszerei közé tartozik, a római köményt alig ismerik náluk. Abból is látszik ez, hogy rendes neve sincs – csak a "kömény" mellé biggyesztünk egy jelzőt. Igaz, hogy ránézésre a római kömény (Cuminum cyminum) nagyon hasonlít a köménymagra, és rokonok is – ám az ízükben gyakorlatilag semmi hasonlóság nincsen. A kettő semmiképpen nem helyettesíthető egymással. (Bár én, aki a köménymag ízét nem annyira kedvelem, szívesen használok a magyaros köménymagos kajákba is római köményt.)

A római kömény az indiai konyha legalapvetőbb fűszerei közé tartozik – alig akad nem-édes étel, amiben ne lehetne használni. Római kömény nélkül meg se próbálj indiaiul főzni.

Hindí neve zírá.

 
További anyagok


Képek

Római kömény

Cikkek

[ Szófejtők]  zírá

(Kulcsszó: római kömény)
római kömény

[Receptek]  Zírá puláo: fűszeres rizs

(Kulcsszó: római kömény)
Egy egészen egyszerű, mégis határozottan indiai hangulatú rizsköret.

Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.