JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


tandúr
hordó alakú kis agyagkemence

Megtekintve: 4357
 
Szótan

Standard:tandūr
Ajánlott magyaros: tandúr
Bővített magyaros: tandūr
Kerülendő magyaros: tandor, tandoor
Ajánlott angolos:tandoor, tandur


A cikk a hirdetés után folytatódik

Részletek
Lásd még: tandúrí.
 
További anyagok


Képek

Halvacsora

Cikkek

[Receptek]  Macshlí tikká: nyárson sült halfalatok

(Kulcsszó: tandúr)
A tikká a saslik indiai megfelelője. A fűszeres joghurtba pácolt falatkákat nyársra húzva sütik meg a tandúr nevű kemencében. Persze tandúrt nem tartunk otthon, de grillsütőben, kontaktgrillben vagy akár egy jó forróra állított sima sütőben is elkészítheted ugyanezt.

[Receptek]  Tandúri maszálá

(Kulcsszó: tandúr)
A tandúr nevű kemencében sült ételeket általában speciális fűszerkeverékbe, vagy ezzel elkevert joghurtba forgatva pácolják hosszabb-rövidebb ideig. A kereskedelemben készen kapható tandúri maszálá többnyire piros vagy narancsszínű ételfestéket is tartalmaz, hogy étvágygerjesztőbbé tegye az ennivalót; az itt ismertetett receptben ehelyett pirospaprika szerepel. A fűszerkeveréket kipróbálhatod grillezett vagy sütőben sült ételekhez, de főtt ételnek is adhatsz vele tipikus észak-indiai ízt.

[Receptek]  Nán készítése

(Kulcsszó: tandúr)
A nán szerintem – és sok ismerősöm szerint – az indiai kenyerek legkitűnőbbike. Talán azért, mert ez az egyetlen a gyakori indiai kenyerek közül, amely kelt tésztából készül, és ezért kicsit jobban hasonlít ahhoz, amit mi Magyarországon kenyérnek nevezünk. Vagy talán azért, mert egyszerűen annyira jó. A recepthez előre kell bocsátanom, hogy én magam nem tudok jó nánt sütni. Szerintem önhibámon kívül – ha elolvasod a receptet, megtudod, miért.

Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.