JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Levelek Indiából I.

Beküldte:  c6. Megjelent: 2007. Szeptember 5. Megtekintve: 3534
Hosszú lenne magyarázni miért, talán nem is fontos, de lényeg a lényeg: 2006 szeptemberében párommal, Ádámmal elindultunk világot látni. Száznyolcvan napot töltöttünk utazással, amely alatt bejártuk Indiát és Nepál egy részét. Utunk során családunknak és barátainknak küldtünk néhány élménybeszámoló levelet, amelyet most szeretnénk másokkal is megosztani.

A cikk a hirdetés után folytatódik

"2006. szeptember közepe

Sziasztok,

Delhi
Tehénke is gyalogos2006. szeptember 16-a volt, mikor elindultunk Indiába mindenféle megfogalmazatlanul maradt vágytól hajtva. A reptérre kifelé menet félelem és várakozással teli érzelmektől zúgott a fejem és idétlen poénokkal próbáltam leküzdeni magamban azt a már-már ordító kérdést: "Te normális vagy? Minek mész?". Választ sem akkor, sem később nem kaptam, így Ádám kezét szorongatva búcsúztam bátyáméktól és azt kívántam magunknak, hogy fél év múlva mosolyogva térjünk vissza. Aztán felszállt velünk a gép és a bizonytalanságot lassan felváltotta az "Ezt nem hiszem el! Mi tényleg utazunk!" érzés. Delhibe való megérkezés mindenki szerint sokkoló, ezért mi jól felkészülten próbáltunk minden okos tanácsot követni.

Isten hozott indiában Ahogy azt az Indiát megjárt, sokat tapasztalt barátaink mondták, reptéren a legbiztonságosabb taxi társaság ismertetőjele, a sárga fülke és a "government", "police", "pre-paid" felirat. Gondoltuk megkeressük, a váróból kilépve nagyjából tizenkét sárga ablakos taxis fogadott minket. Mindegyikre valamilyen formában felírva: "government", "police", "pre-paid", no és persze az elengedhetetlen üdvözlő szöveg: WELCOME TO INDIA!

a "csendes" főváros... Majd harminc ember próbált minket rávenni, hogy őket válasszuk, mi meg zavartságunkat álcázva próbáltunk röhögni az egészen, majd megérzésünkre és az Ecc, pecc, kimehetsz szerencséjére bízva választottunk egyet, amivel bementünk a városba.

Az első benyomás a városról, ami legalábbis a reptértől a vonatállomásig tartó utat illeti, nem a legbiztatóbb. Delhi mintha nem is város lenne, az út amin mi keresztül mentünk, inkább egy koszos kis falura hasonlított. Párás és szmogtól ködös volt a forró levegő. Múlt századot idéző, keleti filmekből ismerős arcok figyeltek ránk kerek szemekkel mindenhonnan. Nehéz nem észrevenni a rengeteg szegényt, nyomorékot és hontalant az utcákon. Delhi pályaudvar Barátainkra hallgatva, nem maradtunk egy napot sem Delhiben (majd a végén, ha már akklimatizálódunk...), a pályaudvarra siettünk, ahol mindenfele riogatások ellenére simán ment minden és délután már robogtunk is észak felé Haridvárba.

Haridvár
Ez a település is más volt, mint amit elképzeltünk, nem egy csendes kisváros. Hulla fáradtan, negyvenkét óra ébrenlét után estére értünk oda. Az állomáson óriási volt a tömeg, a peronon, a váróban mindenhol emberek feküdtek ruhába csomagolt batyujuk mellett. Keresztülvergődtünk rajtuk és sikeres keresgélés után, húsz perc múlva már az első szállásunkon mosakodtunk. A kevés alvástól teljesen kimerültünk, ráadásul a párás hőséget egyedül a kattogó propeller alatt tudtuk elviselni. Aláhúztuk ágyunk minden darabját, az ágylábakat helyettesítő téglákat, a matracot és a hátlapot, majd óvatosan lefeküdtünk aludni."

Folytatjuk...

Forrás és képek:  WWWwww.c6.hu

Szerző: Szilvi, Ádám

Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.