JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Olvasmányok


Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Reszkessetek, barátaim!

[ Nyelv | Humor | Modernek ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2009. Február 7. Megtekintve: 5227
Szerző: Balogh Dániel
No, megijedni azért nem kell. Ez a cikkecske csak egy újabb online fordítási szolgáltatás teszteléséről szól. Rég fent van a honlapon egy kis leírás arról, micsoda szörnyelem született abból, hogy angolra fordíttattam egy ingyenes fordítógéppel a  JÉ! India nyitószövegét (Dózeroljunk nyíltan). Ezúttal a Google fordítószolgáltatása kerül górcső alá.
Tovább ( 468 szó — 2 hozzászólás )


Dózeroljunk nyíltan

[ Nyelv | Humor | Modernek ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Október 30. Megtekintve: 15558
Szerző: Balogh Dániel
Még évekkel ezelőtt kísérleteztem online fordítógépekkel. Amikor az egyetlen előtalálható fordítóprogramnak, amely tud magyarról angolra fordítani, beírtam a  JÉ! India nyitólapjáról az üdvözlő szöveget, a hasamat fogtam a nevetéstől. Tulajdonképpen rég fel akartam tenni a honlapra a fordító zseniális termékét, de valahogy mindig elmaradt. Hát most itt van.
Tovább ( 545 szó — 3 hozzászólás )


Előszó a legendáriumhoz

[ Irodalom | Hinduizmus | Magyarázatok ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2006. Június 7. Megtekintve: 2749
Szerző: Balogh Dániel
Mint már tudhatod, egy-egy hindu isten és istennév identitása nem jól lehatárolható egység, hanem homályos kategória, amely idővel másokhoz közelebb vagy távolabb vándorol, egyesül velük vagy éppen osztódik. Mindez még inkább igaz a mítoszokra. A hinduizmus olyan vallás, amelynek gyökerei legalább háromezer év mélyre nyúlnak vissza, és ez idő alatt egy pillanatra sem szűnt meg fejlődni, változni.
Tovább ( 297 szó — nincs hozzászólás )
  Kultúra >>

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.