JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Indiai állami kitüntetés magyar tanárnak

Beküldte:  Dániel. Megjelent: 2005. Január 20. Megtekintve: 3308
Bár tagadhatatlan, hogy az indológusi szakma nem olyan közkedvelt, mint a közgazdászi vagy politikusi pálya, és nem lesik paparazzók a legkiválóbb indológusok lépteit sem, azért mégiscsak kissé furcsa, hogy a magyar sajtó egyáltalán nem foglalkozott azzal a ténnyel, hogy egy hazánkfiát – pontosabban hazánkleányát – jelentős kitüntetésben részesítette India kormánya. Addig is, amíg kikerül a hír a nagyvilágba, szeretném legalább ezen a szűk publicitást élvező helyen elmondani annak, akit érdekel, hogy...

A cikk a hirdetés után folytatódik

Dr. Négyesi Mária, az ELTE Indoeurópai Nyelvtudományi Tanszék vezetője, 2005. január 19-én megkapta az indiai kormány Grierson-díját a hindí nyelv külföldön való terjesztésének elismeréseképpen. A Sir George Abraham Griersonról (1851-1941) – az első alapos és széleskörű indiai nyelvi felmérések készítőjéről – elnevezett díjat Abdul Kalám köztársasági elnök nyújtotta át ünnepélyes keretek között Delhiben az elnöki palotában.


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.