JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Egy kis átrendeződés

Beküldte:  Dániel. Megjelent: 2007. Augusztus 30. Megtekintve: 2614
A rendszeres látogatók talán már döbbenten tapasztalták, hogy az oldalsávokból itt-ott egy-egy blokk máshová került, vagy eltűnt. A kellemetlenségekért elnézést kérve jelzem, hogy a dolog szándékos, és még nincs vége - az átrendezések folytatódnak.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Az átrendezgetés célja az, hogy a honlap működése gyorsabb legyen. Ugyan néhány hónapja - azóta, hogy az új szolgáltató, akihez tavasszal költözött a  JÉ! India, új, hipergyors szervert állított szolgálatba - jelentősen gyorsult a honlap működése, még mindig van mit gyorsítani.

A gyorsítás fő módja pedig a részleges amputáció: egyszerűen a honlap egy-egy oldala túlságosan is sok elemből tevődik össze, és ezeket időbe telik folyton újra generálni. Az átrendezés célja az, hogy a céloldalakon - vagyis elsősorban a rovatok oldalain - ne jelenjen meg olyasmi, amit az ember ott már nem keres. A nyitólapon biztos sokan megnézik a Tudod-e szekciót, vagy éppen azt, hogy hányan vannak éppen online - de egy olyan oldalon, aminek a központi tartalma az érdekes, ezek inkább csak fölösleges figyelemelterelésként és lassításként jelennek meg.

Ezért próbálgatok különféle kombinációkat és elhelyezéseket: mikor mire lehet szükség, és hol lehet kényelmesen megtalálni? Mivel szűkös a szabadidőm, ez a próbálgatás még eltarthat egy darabig. Észrevételeket, javaslatokat is szívesen fogadok, például az óhaj-sóhaj fórumban. A lényeg tehát az, hogy az aloldalakon nem igazán szükséges megjeleníteni például a "Ki van itt?", a "Tudod-e" vagy az "Új a fórumban" blokkokat - a szavazóka pedig már pár nappal korábban áldozatul esett a karcsúsítának, mivel alig használta valaki (bár nyilván többen használnák, ha nekem lenne időm új meg új izgalmas szavazási témákat kitalálni).

Úgyhogy kérem további türelmeteket, és ha nem találtok valamit ott, ahol korábban volt, nézzetek körül a túloldalon is, hátha oda került; illetve próbáljátok meg a nyitólapon keresni, ha egy aloldalon nem találtátok. Előbb-utóbb letisztul újra a honlap szerkezete. 


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

Egy kis átrendeződés
( Dániel – 2007.09.08, 09:10 )

A mostani elrendezés egyelőre marad. Hosszabb távon lesznek még változások - szeretném valamikor a főmenüt nagyobbá, dinamikusabbá tenni, de ez a jövő zenéje.

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.