JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Keresgélünk - 2008 március

Beküldte:  Dániel. Megjelent: 2008. Március 17. Megtekintve: 29424
Már házi hagyománynak számít, hogy időnként nekiállok végigböngészni a régi statisztikákat arról, hogy milyen keresésekkel jöttek az elmúlt időszakban emberek a  JÉ! India honlapra. Aztán elmerengek egy kicsit a dolgon, és az érdekeseket, izgalmasakat, vicceseket közzéteszem itt. Íme a legfrissebb ilyen keresgélős jelentés, a 2007. szeptember elejétől 2008. március idusáig tartó időszakra.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Ha már statisztikákat nézegetek, először is elmesélem, hogy ebben a hat és fél hónapos periódusban 38 513 látogatás érte a honlapot, összesen 178 496 oldalt tekintettek meg, vagyis látogatásonként 4.63 oldalt. Egy átlagos látogatás 3 perc 14 másodpercig tartott. Ugyanebben az időszakban egy évvel korábban (tehát 2006. szeptember elsejétől március 14-ig - mivel idén szökőév van) az összes látogatások száma 22 197 volt (73.51% emelkedés); az összes oldalletöltéseké 111 458 (60.15% emelkedés), az átlagos nálam töltött idő pedig 4 perc 11 másodperc (22.72% csökkenés). Vagyis elég jól látható a fejlődés. A kevesebb eltöltött idő kicsit sajnálatos, de szépen ki tudom magyarázni azzal, hogy a törzslátogatók már nem annyira olvasgatni járnak ide, inkább csak gyorsan megnézik, van-e valami új - de ami régi, azt már mind-mind olvasták :)

Lássuk hát a kereséseket! Értelemszerűen az India szó vezeti továbbra is a listát: 1 392 látogatót hozott ez idő alatt. A második helyre - nagyon helyesen - Ganésa tört fel, a szerencsés kezdetek istene. Ő csak 682 látogatást vonzott ide, és akik vele érkeztek, feleannyi oldalt néztek meg átlagosan a honlapon, mint az India szóval jövők - viszont ugyanannyi időt maradtak. Harmadik helyen a jeindia szó áll 462 látogatással - de számos egyéb írásmóddal is felbukkan később a listában (pl. india, je!india, jé!india, stb.), és ha mindezeket összeadnánk, akkor valószínűleg listavezetővé válna. Negyedik helyen (381 találattal) a szári áll, tanúsítva a hölgyek érdeklődését a szári felvételéről készített tanácsadó iránt.

A száznál több találatot vonzó keresőszavak között - összesen 17 ilyen volt - szerepel még az, hogy cigány szavak, ünnepek Indiában és szanszkrit - de néhány speciálisabb igény is, például a tavalyi második helyezett, a ghee zsiradék, valamint a khaki és a padlizsánkrém.

A 10-100 találatos keresőszavak túlnyomó többsége "normális" szó, aminek valóban köze van Indiához, érthető, hogy érdekel valakit, és talál is legalább valamit róla a honlapon. Ezekre kár vesztegetni a szót. Inkább nézzünk meg pár furábbat a soktalálatosak közül.

Nem teljesen irreleváns, de azért kissé fura az árnyjáték, a gólyatöcs és a csempék - fura, hogy ekkora keletjük van, meg az is, hogy a  JÉ! India viszonylag előkelő helyen jön ki, ha valaki ezekre keres. Aztán bizarr még, hogy érvénytelen menüleíró - ha hiszitek, ha nem: a Google a JÉ! Indiát második helyen hozza ki, ha valaki ezekre a szavakra keres. Mindezt azért, mert egyszer valaki beírta ezt a fórumba... Bezzeg India keresésre csak negyedik vagyok még akkor is, ha csak a magyar találatokat kérem.

Elég jól termeli a látogatókat a tág pina kifejezés is, aminek kissé homályos a múltja. Ha most beírom ezt a gugliba, akkor a régi Keresgélünk-oldalak jönnek ki találatnak, de hogy eredetileg hogyan is jutott valaki pinára kereséssel a jéindiára, máig sem tudom. Ja, és a tág meg vagy a régebbi beszámolókban szintén idézett tag mahal (sic) keresésből származik, vagy onnan, hogy az oldlak szélén kint volt, hogy "itt van x tag".

Népszerű volt még az elmegyógyintézet, az arachnofóbia, a gyékényfonás, a csillag hajtogatás, és a word szövegszerkesztő letöltés is. 11 találatot kapott Töttössy Csaba professzor úr, és 10 látogatót hozott a jéindiára bazowsky, akárki is légyen az.

A tíznél kevesebb találatos keresőszavak között már egész komoly csemegéket is lehet találni. Íme néhány: szarik, káromkodások angolul, kéjlak, vaczak szálló, köszönés minden nyelven, szerecsendió hallucinogén, füvezés, harmadfél, papagáj etető, penkék, fatulipán, görög káromkodások, hódítási tippek, indiai dolgok, kazettás walkman, marihuana készítés, szimmetria az építészetben, "kék elefánt", 70-es évek hajviselete, elismerő levél, gyilkos szekták, hol található india (ez az egyik kedvencem), ki volt shíva (sic, a másik kedvencem, de van még shiwa isten és shíva istennő is), lemberdzsek, miből van a hamburger, miért szent álat(sic) indiában a tehén?, nincs az a szó letöltés (?), tulok, összes akácféle.

És végezetül a legpompásabb gyöngyszemek az 1 találatos kulcsszavak között rejlenek - persze számos érdektelen és unalmas között, hiszen több, mint nyolcezer ilyen akadt. De én most mindet átnézem (na jó, átsuhanok rajta), és tallózok nektek: "ez képzavar" (remek kezdés), "használtautó alkatrészek", "jogosultsági hiba", 5 betűs főnevek, a herceg fehér lovon, a világ leg rondább (sic) állatai, a választékos konyha letölthető (?), alap angol kifejezések utazás -fűzőcske (sic), az aranyember olvasmány naplója, baró roma csaj és baró roma csávo, becsületes india, de jó volt a nyelvtanra (móndóka) (?), esztergált nyárfa, freeweb nem jelenik firefox, golyó india szimbólum, hogyan készül nejlonzacskó, hány tonna egy elefánt?, koldusnak nem érdemes pénzt adni, legkisebb helyiérték, magyar basz filmek, milyen ízű a garnélarák, miből tudod meg hogy arab vagy?, miért napozik a gyík, nyul nevek (sic), nők harapnak, petőfi beugrottam a konyhára (sic), pásztorok fasza, szárítókötél művészet, takaritás istene, tratatata (ő kerek 44 másodpercig maradt, és 5 oldalt nézett meg!), trutymó készítése.

Tanulság? Vond le magadnak - biztos sokfélét lehet. Én most éppen fáradt vagyok, és csak egy kissé kiábrándultra telik: ha több találatot szeretnék a honlapra, rá kéne szoknom, hogy az összetett szavakat külön írjam.


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

Keresgélünk - 2008 március
( Bill Chr. – 2008.03.21, 11:11 )

Vigyor

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.