JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Leállás - remélhetőleg vége

Beküldte:  Dániel. Megjelent: 2009. Szeptember 17. Megtekintve: 2572
Rendszeres látogatók tapasztalhatták, hogy mostanában több napig nem működött a  JÉ! India. A probléma remélhetőleg megoldódott, és a továbbiakban rendesen fog működni a honlap.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A dolog hátterében két hiba állt. Az egyiknek nem tudom az okát, de az a lényege, hogy megváltozott a hozzáférési jogosultsága egy könyvtárnak a honlap szerkezetében, és szegény tartalomkezelő rendszer nem tudott jegyzetelni magának, hogy a legenerált oldalaknak hogyan kell kinézniük. Ezt a problémát egyelőre szőnyeg alá söpörtem, és kikapcsoltam a jegyzetelő rendszert.

A másik probléma az volt, hogy a tárhelyszolgáltató szerverét valaki meghekkelte, és a támadás után a szolgáltató biztonsági mentésből állította vissza a honlapok fájljait - ennek köszönhetően szépen visszaállt a honlap elérhetetlen állapota, amit korábban már egyszer kiküszöböltem. Most azt remélem, hogy több hekkertámadás, biztonságimentés-visszaállítás nem lesz, a honlap pedig eljár tengelyén még egy darabig - amíg az alkotó nem pihen, hanem házat újít fel, merthogy Budapestről az agglomerációba költöztem, és éppen tatarozok.

Ez egyben annak is az oka, hogy a honlappal mostanában még a közelmúltban szokottnál is kevesebb történik. De nagy terveim vannak, és valószínűleg ez év vége vagy jövő év eleje felé időm is több lesz majd, és a honlappal is megint tudok majd komolyabban foglalkozni.


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

Leállás - remélhetőleg vége
( hafez – 2009.09.18, 16:28 )

Amúgy egy török iszlamista(?) hacker-csapat állt a támadás hátterében, ami korábban svéd és amerikai portálok ellen is követett el hasonló akciókat... Kíváncsi vagyok, mi bajuk volt ezzel az oldallal, hogy célkeresztjükbe került.

Leállás - remélhetőleg vége
( Kalávati – 2009.09.19, 09:03 )

Hafez, nem a honlapot, hanem a szolgáltató szerverét támadták meg, vagyis más honlapok is áldozatul estek. Nem hinném, hogy kifejezetten ezt a honlapot próbálták szabotálni...

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.