JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Hírek

Tallózás: [ Témák | Hírek | Hely ]

Opciók:
Cikktérkép
Archívum

Egyelőre nem engedhetem meg magamnak, hogy rendszeres és naprakész hírekkel, érdekességekkel szolgáljak a honlapon - erre a célra könnyen fellelhetőek az interneten a hírekre specializált professzionális szolgáltatók. Azonban időről időre úgy érzem, valamiről nem árt, ha én is beszámolok.

A külvilág hírein kívül ez a rovat szolgál arra is, hogy a honlap új fejleményeiről értesítselek titeket - vagyis átveszi a régi Laptörténet szerepét is. Ezen kívül időnként JéBlog címmel szubjektív, személyes élményeket, gondolatokat teszek majd itt közzé.

Lapozás:
|<
<
1
2
3
4
5
6
>
>|

Rendezés: Dátum Megnevezés Találatok

Átállás: Aktív a linkgyűjtemény

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Május 16. Megtekintve: 1452
A régi linkgyűjtemény immár az új rendszerben is megtalálható, dinamikusan szervezve, különféle csoportosításokban böngészhető formában.
Tovább ( 106 szó — nincs hozzászólás )

Átállás: Aktívak a hírek

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Május 16. Megtekintve: 1265
A fórum után a honlap statikus tartalma is elkezdett átkerülni az új rendszerbe. Elsőként a Hírek rovat épült újra – ez egyben arra is alkalmas lesz, hogy a korábbi Laptörténet oldal helyét átvéve itt tegyem közzé az átállás és a fejlesztés újdonságait.
Tovább ( 75 szó — nincs hozzászólás )

Aszgardzsít irodalmi díjjal tüntetik ki

[ Kultúra | Világ ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Május 14. Megtekintve: 1457
A régebbi magyar indiások személyesen is ismerhetik Aszgar Vadzsáhatot, mások pedig néhány novelláját olvashatják itt a honlapon. Aszgardzsí hamarosan irodalmi díjat vehet át Angliában.
Tovább ( 44 szó — 1 hozzászólás )

Átállás: Megkezdődött a JÉ! India átállása

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Május 14. Megtekintve: 3676
Mint azt már észrevetted, és talán korábban is olvastad, a  JÉ! India immár új külalakkal fogadja a látogatókat. Az új külalak mögött egy Xaraya nevű komplex, dinamikus tartalomkezelő rendszer rejlik, amelynek segítségével a honlap fokozatosan egyre összetettebbé, izgalmasabbá, interaktívabbá válik majd.
Tovább ( 456 szó — nincs hozzászólás )

Robbantások Delhiben

[ Helyek | Világ ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2005. Október 30. Megtekintve: 1516
A természeti csapást emberi borzalmak követik: a földrengés után három héttel, október 29-én (szombaton), indiai idő szerint este háromnegyed hatkor három bomba robbant India fővárosában, Új-Delhiben. A merényleteknek hatvannál több halálos áldozatuk volt, és kétszáznál több sebesültjük. A robbantásokat egy alig ismert kasmíri forradalmárcsoport vállalta magára. Az indiai kormány a pokolgépek hatóerejéből és a merényletek összehangoltságából arra következtet, hogy nagyobb, komolyabb szervezet állhat az esemény hátterében, és pakisztáni terrorista csoportokra gyanakszik. Pakisztán kormánya mélyen elítélte a merényletet, és segítséget ajánlott Indiának, ám a pakisztáni háttér elméletét bizonyítékok hiányában elutasítja.
Tovább ( 253 szó — nincs hozzászólás )

Földrengés Kasmírban

[ Természet | Világ ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2005. Október 10. Megtekintve: 2294
2005. október 8-án, pakisztáni idő szerint reggel 8 óra 50 perckor hatalmas, a Richter-skála szerint 7.6-os erősségű (a Nagaszakira dobott atombombánál több mint ötezerszer erősebb) földrengés rázta meg Kasmírt. A földrengést ugyanaz a tektonikus erő okozta, amelynek köszönhetően a Himalája a világ legmagasabb hegysége: az indiai lemez mintegy 50 millió év óta folyamatosan nekisajtolódik az eurázsiai lemeznek. Epicentruma Pakisztán területén volt; a lökéshullámokat Afganisztánban, Pakisztánban és Indiában is érezték.
Tovább ( 145 szó — nincs hozzászólás )

Indiai állami kitüntetés magyar tanárnak

[ Kultúra | Magyarország ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2005. Január 20. Megtekintve: 3307
Bár tagadhatatlan, hogy az indológusi szakma nem olyan közkedvelt, mint a közgazdászi vagy politikusi pálya, és nem lesik paparazzók a legkiválóbb indológusok lépteit sem, azért mégiscsak kissé furcsa, hogy a magyar sajtó egyáltalán nem foglalkozott azzal a ténnyel, hogy egy hazánkfiát – pontosabban hazánkleányát – jelentős kitüntetésben részesítette India kormánya. Addig is, amíg kikerül a hír a nagyvilágba, szeretném legalább ezen a szűk publicitást élvező helyen elmondani annak, akit érdekel, hogy...
Tovább ( 56 szó — nincs hozzászólás )

A szökőár hatása Dél-India keleti partján

[ Természet | Világ ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2005. Január 2. Megtekintve: 2236
Mindannyian hallottunk már a páratlan erejű szökőárról, amely 2004. december 26-án egy Szumátra közelében történt földrengés következtében végigsöpört Délkelet-Ázsia számos partvidékén. Néhány részletet idézek egy európai tudós leveléből, aki Pondicherryben él, Chennai (régebben Madras) városától mintegy 150 kilométerre délre. A levél a cunami után néhány nappal számol be a helyzetről.
Tovább ( 297 szó — nincs hozzászólás )

Lapozás:
|<
<
1
2
3
4
5
6
>
>|

Rendezés Dátum Megnevezés Találatok
Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.