JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Hírek

Tallózás: [ Témák | Hírek | Hely ]

Opciók:
Cikktérkép
Archívum

Egyelőre nem engedhetem meg magamnak, hogy rendszeres és naprakész hírekkel, érdekességekkel szolgáljak a honlapon - erre a célra könnyen fellelhetőek az interneten a hírekre specializált professzionális szolgáltatók. Azonban időről időre úgy érzem, valamiről nem árt, ha én is beszámolok.

A külvilág hírein kívül ez a rovat szolgál arra is, hogy a honlap új fejleményeiről értesítselek titeket - vagyis átveszi a régi Laptörténet szerepét is. Ezen kívül időnként JéBlog címmel szubjektív, személyes élményeket, gondolatokat teszek majd itt közzé.

Lapozás:
|<
<
1
2
3
4
5
6
>
>|

Rendezés: Dátum Megnevezés Találatok

Meet India Club - Új helyszín

[ Nyelv | Találkozások | Magyarország ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2007. Június 30. Megtekintve: 3614
Ingyenes hindí-magyar nyelvklub indul július elsején, mely szeretettel vár minden gyakorolni vágyót. Családias közegben tervezzük a klubot mindazoknak, akik szeretnék hindí anyanyelvűek segítségével fejleszteni a nyelvtudásukat, és készek hasonló segítséget nyújtani az itt élő indiaiaknak akik szeretnének magyarul tanulni. A további hírek a klubról ebben a fórumban találhatóak.
Tovább ( 315 szó — nincs hozzászólás )

Tavasz derekán - ez-az a honlapról

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2007. Április 21. Megtekintve: 2470
Egy kis beszámoló arról, hogy mi történt és mi várható mostanában a honlapon. Hibákról, tervekről.
Tovább ( 369 szó — nincs hozzászólás )

Április 13-ai leállás

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2007. Április 13. Megtekintve: 1999
Nem szoktam babonával foglalkozni, de úgy tűnik, a péntek tizenharmadika kissé betett a honlapnak. Elnézéseteket kérem az ideiglenes elérhetetlenségért; ilyesmi természetesen a jövőben is bármikor történhet, de ugyanebből az okból többé már nem fog. Ha elolvasod ezt a cikket, megtudhatod, hogy mi is volt ez az ok, és miben kellett változtatnom a honlap működésén ahhoz, hogy ne álljon fenn a továbbiakban.
Tovább ( 626 szó — nincs hozzászólás )

Költözési krónika

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2007. Március 5. Megtekintve: 6548
Ha rendszeres látogató vagy a  JÉ! India honlapon, akkor nyilván nem kerülte el figyelmedet az e cikk megjelenését megelőző hetekben a költözködési mizéria. Ennek eseményeit foglalom most össze, és arról is olvashatsz, hogy mi változott - és mi fog majd még változni - a költözéssel összefüggésben.
Tovább ( 1670 szó — nincs hozzászólás )

Tagore Ösztöndíj

[ Kultúra | Magyarország ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2007. Február 20. Megtekintve: 3674
A magyar-indiai kultúrkapcsolatok új megerősítést nyertek hála Ranjit Rae úrnak, India nagykövetének – és persze az ELTÉnek is. A most létesített Rabindranáth Tagore Ösztöndíj a Magyarországon végzett indológiai kutatások támogatását szolgálja.
Tovább ( 143 szó — nincs hozzászólás )

A hindí nyelv napja

[ Kultúra | Nyelv | Ünnepek | Nem India | Magyarország | JéBlog ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2007. Február 19. Megtekintve: 16274
Február 17-én, szombaton megünnepeltük a hindí nyelv világnapját. Tavaly óta létezik ez az esemény; azelőtt csak a hindí nyelv sima napja volt, amit Indiában – ha jól emlékszem – nyáron ünnepelnek. Mivel azonban az Indián kívül hindível foglalkozók általában egyetemi körökbe tartoznak, a nyári időpont nem túl alkalmatos, így hát 2006-tól létezik egy hindí világnap is, amelynek hivatalos dátuma január 10. A nyári hindí-napot általában ősszel ünnepeltük itt Magyarországon; a januárira pedig most, februárban került sor. Következzék egy kis személyes beszámoló róla.
Tovább ( 1056 szó — 1 hozzászólás )

Február végi pezsgés

[ Film | Ünnepek | Nem India | Magyarország ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2007. Február 14. Megtekintve: 2951
Kicsit megkésve, de végre kialakult a Hindí Nyelv Napjának és az e havi Filmklubnak a programja. Mindkét buli nagyon elközelgett már; a részleteket az oldal jobb széléről elérhető Eseménynaptárban találjátok (dátumsorrendben kissé összekutyulva – erről nem tehetek, ilyen a naptárkezelőm és kész).
Tovább ( 38 szó — nincs hozzászólás )

Keresgélünk 2007 januárig

[ Honlap | Humor | JéBlog ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2007. Január 20. Megtekintve: 14441
Eltelt több mint fél év azóta, hogy legutóbb bemutattam egy csokorral az izgalmasabb keresőkifejezésekből, amiket használva olvasók jutottak el a honlapomra. Most ismét itt egy összeállítás. Tanulságos is, szórakoztató is.
Tovább ( 481 szó — 1 hozzászólás )

Keresgélünk 2007 januárig

[ Honlap | Humor | JéBlog ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2007. Január 20. Megtekintve: 1277
Eltelt több mint fél év azóta, hogy legutóbb bemutattam egy csokorral az izgalmasabb keresőkifejezésekből, amiket használva olvasók jutottak el a honlapomra. Most ismét itt egy összeállítás. Tanulságos is, szórakoztató is.
Tovább ( 481 szó — 1 hozzászólás )

Jönnek a kaják

[ Honlap | Konyha | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2007. Január 11. Megtekintve: 3020
Haladok az évvégi ígéretek teljesítésével. Kezdődik a konyhaszekció felturbózása. Persze apránként. Nem fog a semmiből előrittyenni egy komplett indiai szakácskönyv vagy főzőtanfolyam – hanem indulunk a kályhától, és idő múltával egyre több minden lesz.
Tovább ( 74 szó — 2 hozzászólás )

Videók és szárik

[ Honlap | Öltözködés | Film | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2007. Január 6. Megtekintve: 8837
Az ünnepek alatt szorgosan dolgoztam – a háttérben – a honlapon, úgyhogy hamarosan csörgedezni kezdenek a további újdonságok – kezdve a rövidfilmekkel. Először azzal foglalkozunk majd, hogy hogyan kell száriba öltözni. Remélem, sok lányt érdekel ☺
Tovább ( 163 szó — 5 hozzászólás )

Videók és szárik

[ Honlap | Öltözködés | Film | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2007. Január 6. Megtekintve: 1205
Az ünnepek alatt szorgosan dolgoztam – a háttérben – a honlapon, úgyhogy hamarosan csörgedezni kezdenek a további újdonságok – kezdve a rövidfilmekkel. Először azzal foglalkozunk majd, hogy hogyan kell száriba öltözni. Remélem, sok lányt érdekel ☺
Tovább ( 163 szó — 5 hozzászólás )

Újévi beharangozó

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. December 23. Megtekintve: 1882
Egy jó ideje még arra sem volt kapacitásom, hogy legalább egy csokor új képpel kedveskedjem a honlapon. Szentestétől kezdve azonban megint visszatérünk a régi kerékvágásba: hosszú ideig naponta egy új fotó jelenik majd meg a honlapon, és szeretnék még a közeljövőben több más újdonságot is megvalósítani.
Tovább ( 185 szó — nincs hozzászólás )

Hack

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. December 12. Megtekintve: 1806
Na, ilyet is megéltünk: meghekkelték a  JÉ! India oldalt. A mai napon 2-3 órán keresztül elérhetetlen volt a lap, de baja nem esett, csak belepofátlankodott valaki.
Tovább ( 281 szó — nincs hozzászólás )

November – technikai gabalyok

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. November 17. Megtekintve: 1968
Ebben a cikkecskében a honlap körül mostanában történt technikai kellemetlenségekről írok. Gondolom, nem túl felemelő olvasmány, de – különösen akkor, ha már regisztrált tag vagy, mostanában szerettél volna vagy szeretnél regisztrálni, vagy tagság nélkül, de gyakran látogatsz el a honlapra – mindenképpen javasolnám, hogy olvasd el.
Tovább ( 948 szó — 2 hozzászólás )

Leállás hatodikán

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Október 6. Megtekintve: 1542
Kissé gáz, hogy mostanában folyton hibákról, leállásokról szólnak a hírek. A mai leállás az én hibám volt; figyelmetlen voltam, és szétbarmoltam a honlapot. Hála az egeknek, sikerült helyrehozni. Ha tovább olvasod a cikket, akkor azt is megtudhatod, hogy mi volt ebben a jó. Mert azért volt.
Tovább ( 137 szó — nincs hozzászólás )

Költözés a megoldás?

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Október 5. Megtekintve: 2923
Az elmúlt hónapok időről időre visszatérő elérhetőségi problémái a közelmúltban kicsúcsosodtak. Úgy tűnik, ennek megoldására csak akkor lehet számítani, hogyha a  JÉ! India – azonos tárhelyszolgáltatónál maradva – másik szerverre költözik. A szolgáltató ajánlotta ezt a lehetőséget, és megadta a hozzáférést az új tárhelyhez, én pedig elkezdtem a honlap felépítését az új helyen, és a tesztelést.
Tovább ( 168 szó — nincs hozzászólás )

Leállás október 3-án

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Október 3. Megtekintve: 1571
Tartok tőle – és egyben remélem is -, hogy sokan vették észre a mai napon, hogy a  JÉ! India nem elérhető. A leállást a tárhelyszolgáltató által végzett szerverfrissítés okozta; a nevükben én is elnézést kérek tőletek, olvasóktól. (Én tőlük csak azért kaptam bocsánatkérést, hogy emailemre sokára válaszoltak – a leállásért nem.) A szolgáltató azt ígéri, én pedig veletek együtt remélem, hogy jogosan, hogy a mostani frissítéstől és rendszerkarbantartástól a közelmúlt akadozásai megszűnnek, vagy legalábbis enyhülni fognak.
Tovább ( 146 szó — 2 hozzászólás )

Nepáli fotók

[ Honlap | Fotózás | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Szeptember 30. Megtekintve: 2231
Holnaptól csörgedezni kezdenek a nepáli fényképek a honlapra. Mint azt tudhatjátok, a közelmúltban elkezdődött a JÉ! Nepál – a honlap nepáli szekciója – kiépítése. Idővel további cikkekkel is bővül majd ez a részleg; addig is a fotók kínálnak majd egy kis bepillantást a himalájai országba.
Tovább ( 110 szó — nincs hozzászólás )

Honlaphibák, akadások

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Szeptember 28. Megtekintve: 1429
Rendszeres vendégeim nyilván mind találkoztak már olyan esettel, hogy a honlap valamelyik oldala nagyon lassan jelent meg, egyáltalán nem töltődött le, részlegesen jött elő, vagy az oldal helyett hibaüzenet jelent meg. Ezeket a problémákat elsősorban a tárhelyszolgáltató szerverének túlterheltsége okozza; megoldásukra két út jöhet szóba.
Tovább ( 372 szó — nincs hozzászólás )

Lapozás:
|<
<
1
2
3
4
5
6
>
>|

Rendezés Dátum Megnevezés Találatok
Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.