JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Hírek

Tallózás: [ Témák | Hírek | Hely ]

Opciók:
Cikktérkép
Archívum

Egyelőre nem engedhetem meg magamnak, hogy rendszeres és naprakész hírekkel, érdekességekkel szolgáljak a honlapon - erre a célra könnyen fellelhetőek az interneten a hírekre specializált professzionális szolgáltatók. Azonban időről időre úgy érzem, valamiről nem árt, ha én is beszámolok.

A külvilág hírein kívül ez a rovat szolgál arra is, hogy a honlap új fejleményeiről értesítselek titeket - vagyis átveszi a régi Laptörténet szerepét is. Ezen kívül időnként JéBlog címmel szubjektív, személyes élményeket, gondolatokat teszek majd itt közzé.

Lapozás:
|<
<
1
2
3
4
5
6
>
>|

Rendezés: Dátum Megnevezés Találatok

Csoma legendárium

[ Film | Buddhizmus | Nem India | Magyarország ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Szeptember 20. Megtekintve: 6387

Életemben nem írtam még filmkritikát. Nem értek hozzá, meg általában a filmhez sem. Azért megpróbálom elmesélni, miket gondolok Szemző Tibor Az élet vendége – Csoma legendárium című filmjéről, ha már ellátogattam a bemutatóra.

Tovább ( 551 szó — 4 hozzászólás )

Kezdődik a csütörtökök évada

[ Kultúra | Magyarország ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Szeptember 2. Megtekintve: 2440

Szeptember 14-én lesz az eltés csütörtök esti programsorozat megnyitó ünnepsége, és szeptember 21-től a szokásos rend szerint halad majd a program. Az előadásokról még nincsen pontos információ, de ami késik, nem múlik. Az egyes alkalmakról nem fog külön hír megjelenni a honlapon, hanem az Eseménynaptárból tájékozódhatsz majd az aktuális tervezetről.

Tovább ( 104 szó — nincs hozzászólás )

Fórumváltozások

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Szeptember 1. Megtekintve: 1592

Néhány apróbb átalakulás történt a Fórum táján. A változás lényege az, hogy mostantól a hozzászólások fordított időrendben jelennek meg, tehát a legfrissebb hozzászólások lesznek legfelül.

Tovább ( 81 szó — 11 hozzászólás )

India – fűszerektől illatozó utazás

[ Kultúra | Földrajz | Utazás | Humor | JéBlog ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Augusztus 23. Megtekintve: 10895
Ma találkoztam az Incredible India kiadványok közül a magyar nyelvű hátoldali szöveggel ellátott India-térképpel. A térkép kolofonjában az áll, hogy én fordítottam, és ott van a honlap címe is. A reklámnak persze örülök, de a fordítás tulajdonítását kikérem magamnak. A szöveg egy részét valóban én fordítottam, a nagyobb részét viszont valami amatőr, aki sem magyarul nem tud, sem Indiához nem ért.
Tovább ( 1052 szó — 1 hozzászólás )

Átállás: Turistaszótár

[ Honlap | Nyelv | Találkozások | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Augusztus 22. Megtekintve: 2233
Átdolgoztam és beillesztettem az új rendszerbe a régi honlap Turistaszótárát.
Tovább ( 76 szó — 2 hozzászólás )

Újdonság: Filmismertetők

[ Honlap | Film | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Augusztus 20. Megtekintve: 2262
Szeptember végén újra indul majd a hindí filmklub. Hogy addig is legyen min élvezkedniük a masala-rajongóknak, létrehoztam egy új film-rovatot, és feltettem bele Móni régebbi filmismertetőit.
Tovább ( 159 szó — nincs hozzászólás )

JÉ! Nepál

[ Honlap | Közlemények | Nepál ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Augusztus 16. Megtekintve: 1710
A  JÉ! India természetesen nem csak az India nevű országról szól, hanem az egész Indiai szubkontinensre vonatkoztatható. Mégis, eddig szántszándékkal korlátoztam Nepál szerepeltetését – csupán egy-két ott készült fotó van fent a honlapon. Ám a közeljövőben épülni kezd a külön Nepál-szekció.
Tovább ( 73 szó — 1 hozzászólás )

Átállás: célegyenes

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Augusztus 15. Megtekintve: 1511
Aki a régi  JÉ! India honlapot nem ismerte, csak az újat látta először, talán már azt hitte, permanens a címoldalon a "Figyelem, a honlap épp átállásban van" szöveg. Pedig nem. Le is vettem. Van ugyan még egy-két apróság, ami csak a régi honlapon érhető el, de sokkal több az olyan szolgáltatás és információ, ami viszont csak az újon található meg. Ezért büszkén kijelentem: csaknem kész az átállás.
Tovább ( 293 szó — 1 hozzászólás )

Átállás: étlapfejtő és egyéb konyhatémák

[ Honlap | Konyha | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Augusztus 8. Megtekintve: 1952
Miután a régi honlap komolyabb szekcióinak nagy része már megújult, kibővült, megszépült, és egyéb módokon tökéletesített formában átköltözött az új rendszerbe, itt az idő, hogy a konyhás dolgok is részesüljenek némi figyelemben.
Tovább ( 123 szó — nincs hozzászólás )

A curry 4500 éves története

[ Konyha | JéBlog ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Augusztus 2. Megtekintve: 6117
Épp most futottam össze egy konyhaművészeti weboldallal, amely a curryról szóló, szemlátomást különböző nyelvekből magyarra fordított cikkecskéket gyűjt össze. Jót derültem rajta, és gondoltam, szösszenek egyet.
Tovább ( 545 szó — nincs hozzászólás )

Pár szó a regisztrációról és az adatokról

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Augusztus 1. Megtekintve: 1365
Nem csak azoknak szól ez a cikk, akik már regisztrálták magukat a  JÉ! India honlapon. Történt néhány apróbb változás mostanában a regisztráció és a tagság körülményeiben; ezeket írom le, és ezekről intézek hozzátok kérdést.
Tovább ( 378 szó — nincs hozzászólás )

Hirdetés a honlapon

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Július 31. Megtekintve: 14815
Úgy ítélem, hogy bár az átállás még nincsen teljesen készen, immár elég tartalom és funkció van a honlapon ahhoz, hogy teljes értékűnek – és állandóan a még teljesebb érték felé törekvőnek – lehessen nyilvánítani. Ennek jegyében ismét megkezdtem a hirdetők keresését. Ha érdekel ez a hirdetési lehetőség, vagy ismersz valakit, akit érdekelhet, ne habozz értesíteni!
Tovább ( 111 szó — nincs hozzászólás )

Átállás: Élnek a letöltések

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Július 30. Megtekintve: 1840
Ugyan soha nem a letölthető kincsekről volt híres a  JÉ! India, azért úgy gondolom, ezek is hasznos részei voltak az oldalnak. Mostantól az új rendszerben is működnek a letöltések.
Tovább ( 202 szó — nincs hozzászólás )

Alakulnak a szófejtők

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Július 21. Megtekintve: 1420
A nézettségi statisztikákból úgy látom, hogy a fokozatosan alakuló szófejtők nem maradnak olvasatlanul. Örömmel jelentem, hogy a szófejtő-rendszer csontváza nagyjából elkészült, és a hús ráépítése is szépen halad.
Tovább ( 430 szó — nincs hozzászólás )

Töttössy professzor köszöntése

[ Kultúra | Tudomány | Magyarország ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Július 8. Megtekintve: 4643
Július hatodikán köszöntöttük ex-tanszékvezetőnket, Töttössy Csaba professzor urat hetvenötödik születésnapja alkalmából az ELTE Indoeurópai Nyelvtudományi Tanszékén. Az ünnepi eseményen jelen volt a magyar indológusok több generációjának számos képviselője, az őszes egyetemi tanártól a karonülő csecsemőig (aki ugyan még csak potenciális indológus).
Tovább ( 312 szó — nincs hozzászólás )

Töttössy professzor köszöntése

[ Kultúra | Tudomány | Magyarország ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Július 8. Megtekintve: 1208
Július hatodikán köszöntöttük ex-tanszékvezetőnket, Töttössy Csaba professzor urat hetvenötödik születésnapja alkalmából az ELTE Indoeurópai Nyelvtudományi Tanszékén. Az ünnepi eseményen jelen volt a magyar indológusok több generációjának számos képviselője, az őszes egyetemi tanártól a karonülő csecsemőig (aki ugyan még csak potenciális indológus).
Tovább ( 312 szó — nincs hozzászólás )

Átállás: Istenhatározó, Pantheon, Források, Szófejtők

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 28. Megtekintve: 1619
Immár működőképes az új Szófejtő rovat, és lassanként felépül benne a régi Istenhatározó új elemekkel bővített tartalma. Ezzel párhuzamosan leépül a nemrég megújult Pantheon.
Tovább ( 164 szó — nincs hozzászólás )

Újdonság: Szárnyait bontogatja a Szófejtő

[ Honlap | Nyelv | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 26. Megtekintve: 2083
Régóta dédelgetett tervem most megtette az első gyakorlati lépéseket a megvalósulás felé. A régi honlap Istenhatározójával kezdve lassanként létre tudok majd hozni egy – remélhetőleg idővel hatalmasra növekvő – adatbázist, amely indiai szavakat, neveket, kifejezéseket tartalmaz. Amit most szófejtők néven elérhetsz a menüből, az még csak kezdetleges és üres csontváza mindennek – ám ahhoz, hogy rendesen tudjak dolgozni a megvalósításon, nyilvánossá kellett tennem a prototípust. A csontváz anatómiájának teljes kiépítése még napokig – vagy talán hetekig – fog tartani, a hússal való kitöltés pedig mindaddig, amíg a honlap fennáll.
Tovább ( 189 szó — nincs hozzászólás )

Janisták, buddhista minaretek és húsfaló polipok

[ Kultúra | Nyelv | Utazás | Humor | JéBlog ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 22. Megtekintve: 23411
Ígértem a múltkorában, hogy összeszedek egy csokorral az újonnan megjelent Incredible India brosúra szamárságaiból. Nem hiteles vagy teljességre törekvő korrekciós lista lesz ez, hiszen akkor nagyobb volna a terjedelme, mint magának a kiadványnak. Fordítója német eredetiből dolgozott (hogy miért, azt nem igazán értem, hiszen az őseredeti verziót nyilván angolul írták az indiaiak), és szokás szerint sem németül, sem magyarul nem tudott annyira, hogy fordítói munkát végezhessen – arról már nem is beszélve, hogy Indiáról jól láthatóan a leghalványabb fogalma sincs. Valamikor majd írok olyan cikket is a jéblogba, ami nem csak piszkálódásból meg morgásból áll – de hát amíg ilyen a felhozatal, addig nincs mit tenni: lássuk hát az izgalmasabb leiterjakabokat.
Tovább ( 780 szó — 1 hozzászólás )

Átállás: Él a könyvajánló

[ Honlap | Közlemények ]
Szerző: Dániel Megjelent: 2006. Június 18. Megtekintve: 1739
A régi honlap rovatai közül ezúttal a könyvajánló éledt fel az új  JÉ! India kereteiben. Használd egészséggel, kommentáld, és küldj be további könyvajánlásokat.
Tovább ( 115 szó — nincs hozzászólás )

Lapozás:
|<
<
1
2
3
4
5
6
>
>|

Rendezés Dátum Megnevezés Találatok
Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.