JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

A cikk a hirdetés után folytatódik

A lépcsős medence

Hampi falutól délre találhatóak a hajdani királyi palotanegyed romjai. Intenzíven folyik ezen a környéken az ásatás és a restauráció – évről évre akad valami új látnivaló. A "lépcsős klorit-medence" névre hallgató víztározó kiképzése biztosítja, hogy évszaktól és vízállástól függetlenül mindig könnyen megközelíthető a vízszint – legalábbis hajdan így lehetett.


Vásárolnál a képeimből?

Ha kereskedelmi célra szeretnéd felhasználni valamelyik fotómat, ha a honlapon megjelenítettnél nagyobb felbontású vagy vízjel nélküli változatot szeretnél venni belőle, vagy éppen olyan indai fényképet keresel, amilyen nincs jelenleg a honlapon, kattints ide!.

Digitális képek vásárlása a Shutterstock ügynökségen

Képeim egy része - kevés, de erősen válogatott minőségű fotó, apránként bővülő kínálattal - stock fotóként rendkívül kedvező áron megvásárolható a Shutterstock ügynökségnél. Ezek a képek csak kis részben indiaiak, de talán egyéb képeim is érdekelhetnek. Íme egy kis bepillantás az itt megtalálható fotóimba:

Legújabb képeim a Shutterstockon:

Legnépszerűbb képeim a Shutterstockon:

A teljes galériám itt található. Ha az én fent lévő képeim nem nyerték meg a tetszésedet, de olcsón és jogszerűen felhasználható fotókat keresel, akkor is érdemes körülnézned ennek az ügynökségnek az oldalain, hiszen mind Indiáról, mind bármi másról számos fotót találsz náluk.

Shutterstock keresés:

Ha magad is jó amatőr fényképész vagy, és szívesen keresnél némi zsebpénzt a képeiddel, akkor is érdemes megnézned a Shutterstockot, és ha ezen a linken keresztül látogatod meg és regisztrálsz, akkor még nekem is segítesz (anélkül, hogy magadat megkárosítanád).


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

A lépcsős medence
( milendee – 2006.09.06, 00:33 )

egy hasonló medencét láttam a Paheli c. 2005-ös filmben, ott az alsó szinten van víz. ebből miért hiányzik? vagy ott csak a film kedvéért töltötték fel?

A lépcsős medence vize
( Dániel – 2006.09.06, 08:38 )

Elképzelhető, hogy a film kedvéért töltötték fel, de valószínűbb, hogy egy egyébként is "működő" medencénél forgattak. Az én képemen egy romot látsz – nem tudom, milyen állapotban lehet a szigetelése; lehet, hogy egyáltalán nem képes megtartani a vizet, mert elszivárog; vagy az is lehet, hogy a régészek direkt fúrtak-feszítettek egy kicsit, hogy elszivárogjon belőle a víz.
Mondjuk ha megnézed ezt a másik fotót: http://jeindia.hu/index.php/pictures/183 , szintén lepukkant, de azért az alján látni, hogy áll benne a víz. A te filmbeli képed mintha a kettő ötvözete lenne: egyrészt lépcsős medence általános medencecélokra, másrészt hűsölőpalota.

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.