JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

A cikk a hirdetés után folytatódik

A Delhi Vasoszlop

A nevezetes Delhi Vasoszlop híressége az, hogy nem rozsdásodik. Ez ugyan napjaink savas esőiben már nem teljesen igaz – azonban a legalább 1600 évvel ezelőtt készült oszlop vegyi tisztasága és rozsdásodásának enyhesége mégis ámulatba ejti a kohászattörténészeket. Az oszlop eredetileg kelet-Indiában állt egy hindu templom előtt; a muszlimok hozták Delhibe trófeaként.


Vásárolnál a képeimből?

Ha kereskedelmi célra szeretnéd felhasználni valamelyik fotómat, ha a honlapon megjelenítettnél nagyobb felbontású vagy vízjel nélküli változatot szeretnél venni belőle, vagy éppen olyan indai fényképet keresel, amilyen nincs jelenleg a honlapon, kattints ide!.

Digitális képek vásárlása a Shutterstock ügynökségen

Képeim egy része - kevés, de erősen válogatott minőségű fotó, apránként bővülő kínálattal - stock fotóként rendkívül kedvező áron megvásárolható a Shutterstock ügynökségnél. Ezek a képek csak kis részben indiaiak, de talán egyéb képeim is érdekelhetnek. Íme egy kis bepillantás az itt megtalálható fotóimba:

Legújabb képeim a Shutterstockon:

Legnépszerűbb képeim a Shutterstockon:

A teljes galériám itt található. Ha az én fent lévő képeim nem nyerték meg a tetszésedet, de olcsón és jogszerűen felhasználható fotókat keresel, akkor is érdemes körülnézned ennek az ügynökségnek az oldalain, hiszen mind Indiáról, mind bármi másról számos fotót találsz náluk.

Shutterstock keresés:

Ha magad is jó amatőr fényképész vagy, és szívesen keresnél némi zsebpénzt a képeiddel, akkor is érdemes megnézned a Shutterstockot, és ha ezen a linken keresztül látogatod meg és regisztrálsz, akkor még nekem is segítesz (anélkül, hogy magadat megkárosítanád).


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

A Delhi Vasoszlop
( Zerge – 2012.12.09, 01:50 )

Üdvözlet!
Szeretném a segítséget kérni, a napokban olvastam, hogy Delhitől visszakívánja kérni az a város az oszlopot ahol ereditel állot. Sajnos már nem tudom mleyik rövid hírben és hol olvastam. Kérdezném, erről bővebben lehetne-e tudni.
Előre is köszönöm a segítséget
zerge

A Delhi Vasoszlop
( Dániel – 2012.12.09, 08:38 )

Szia, viccesen hangzik, pont olyan ötletnek, ami kitelik a mai indiaiaktól - de sajna nem hallottam erről semmit, és a google-ön körülnézve sem találok róla információt. Tudni meg csak annyit tudok, hogy eleve nem egyértelmű, hogy honnan is származott az oszlop, úgyhogy a visszavitel előtt talán el kéne dönteni, hogy hová vissza. Aztán meg eldönteni, hogy akkor most vajon mindent vissza akarnak-e vinni az előző helyére, amit az elmúlt nyolcszáz évben máshová vitt valaki? Mosoly

A Delhi Vasoszlop
( Dániel – 2012.12.09, 08:39 )

Az eredeti hely bizonytalanságáról egy adalék: most látom, hogy én Kelet-Indiát írtam rá, amikor a képaláírást készítettem - újabban viszont népszerűbbnek tűnik az az elmélet, hogy egy közép-indiai helyről hozták Delhibe az oszlopot.

A Delhi Vasoszlop
( Névtelen – 2012.12.10, 11:01 )

Szia!
Köszönöm a választ, és valóban eltünt az a pár sor amit olvastam ez ügyben.Vissza akartam keresni, de nem leltem. Ezért is fordultam hozzátok.
Amennyiben Közép India tulajdona.)), valami közelebbi hely megjelőlést nem tudnál?

szép napot

A Delhi Vasoszlop
( Dániel – 2012.12.10, 14:20 )

Ha Közép-India, akkor a mai Vidisá (Vidisha) környéke, konkrétan talán az Udajagiri (Udayagiri) nevű Gupta-kori rituális központ. Bhópáltól, Madhja Pradés fővárosától nem túl messze.

A Delhi Vasoszlop
( Névtelen – 2012.12.11, 10:02 )

Köszönöm, feltétlenül körülnézek (neten) azon a vidéken.

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.