JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Tudod-e... hány évesek az indiai istenek?

Beküldte: Dániel. Megjelent: 2006. Május 20. Megtekintve: 6773
Rövid válasz: Mindig huszonöt.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A hindu mitológia istenei sok ókori szerző szerint mindig huszonöt évesek. További sajátosságaik, hogy nem izzadnak, nem pislognak, és lábuk nem érinti a földet.

Forrás: nekem elhiheted :)


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

hány évesek az indiai istenek?
( Kalávati – 2006.05.21, 08:44 )

Az istenek bevett tamil elnevezése is innen származik: a nem-pislogók. Sőt, amikor a "hős" először látja meg leendő kedvesét, és azonnal beleszeret, akkor először mindig azt kérdezi magától, vajon istennőt, vagy tündérlányt lát-e. Aztán elégedetten állapítja meg, hogy ember lányát látja: hiszen a szép lány pislog, izzadsággyöngyök vannak az arcán, a lába a földet érinti, és a virágfüzér a hajában hervad (az istenek virágfüzérei nem hervadnak el), valamint fiatalabb is (ez utóbbit nem szokta megállapítani, de a költészet szabályai szerint a lány rendszerint 15-16 éves). De persze MINDEN MÁSBAN istennőnek tűnik a hősnő. Legalábbis a tamil poétika szerint.

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.