JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Tudod-e... mit jelent a Buddha név?

Beküldte: Dániel. Megjelent: 2006. Május 24. Megtekintve: 10618
Rövid válasz: Felébredettet.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Annak a személynek, akit mi jobbára Buddha néven ismerünk, a valódi neve Gautama Sziddhártha (avagy páli nyelven Gótama Sziddhattha) volt. A Buddha titulus azt jelenti: felébredett; olyan személy, aki felébredt vagy ráébredt valamire. Éppúgy ráruházott név ez, mint Jézus esetében a Krisztus. A maga korában egyébként leggyakrabban a Bhagavat, "magasztos" titulussal illették, de nevezték még úgy is, hogy Dzsina, "győztes" – ez utóbbi név azonban később már csak Buddha kortársára, Vardhamána Mahávírára, a ma dzsainizmus néven ismert vallás alapítójára utalt.

Forrás: nekem elhiheted :)


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.