JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Tudod-e... mi a franc az a kasmírkivonat?

Beküldte: Dániel. Megjelent: 2006. Május 26. Megtekintve: 4368
Rövid válasz: Hidrolizált kecskeszőr-fehérje.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Egyáltalán, mi az, hogy Kasmír? Egyes emberek számára ez egy tartományt jelent, amelyen India és Pakisztán különállásuk óta szakadatlanul vitatkoznak. Mások számára egy finom szövetet jelent. A finom szövet a kasmírkecske – más néven pasmina – hővédő gyapjából (szőrzetének rövid, vékony szálaiból) készül. A kasmírkivonat néven reklámozott csodaszernek kevés köze van akár Kasmírhoz, akár a kasmírhoz; azonban valóban előállítható kecskeszőrből is vegyi eljárással. Talán tényleg abból csinálják – a Colgate honlapja mindenesetre biztosít arról, hogy kecskéket nem bántanak a gyártás során. A hidrolizált kecskeszőr-fehérje olyan aminosavakat tartalmaz, amelyek lágyítják és védik a bőrt. Na persze nem azért, mert a kasmírgyapjú is lágy és védelmező.

Forrás: http://www.californiatan.com/product/ingredient_glossary.ehtm és egyebek


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.