JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Tudod-e... milyen hosszú a világ leghosszabb szárija?

Beküldte: Dániel. Megjelent: 2006. Május 26. Megtekintve: 3642
Rövid válasz: 388,9 méter.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A szári – az indiai nők varratlan, hagyományos viselete – általában 4-5 méter hosszú, 90-120 centiméter széles szövetdarab. A különlegesebb szárik hossza a 8 métert is gyakran eléri. 2005-ben azonban egy tamil takács-csapat úgy döntött, megszövi a világrekorder szárit, és kézi szövőszéken egy 388,9 méter hosszú, 120 centi széles, 45 kilós megaszárit produkált. A következő logikus lépés az volna, hogy építsenek egy óriásszobrot, amire mindezt rátekerik...

Forrás: http://www.guinnessworldrecords.com


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.