JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Tudod-e... hol található Kőrösi Csoma Sándor sírja?

Beküldte: Dániel. Megjelent: 2006. Május 28. Megtekintve: 10067
Rövid válasz: Dardzsilingben.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Kőrösi Csoma Sándor utolsó munkás éveit Kalkuttában töltötte – új nevén Kolkatában, a mai Nyugat-Bengál állam fővárosában. Innen indult utolsó útjára Tibet felé, ám útközben súlyosan megbetegedett maláriában. Utolsó napjait a teájáról híres Dardzsilingben (Darjeeling; szintén Nyugat-Bengál államhoz tartozik) töltötte, és itt érte a halál 1842. április 11-én. Sírja Darjeeling egyik keresztény temetőjében található.

Forrás: nekem elhiheted :)


Hozzászólások

A hozzászólások a szerzőjük véleményét tükrözik. Tartalmukért nem vállalunk felelősséget.

hol található Kőrösi Csoma Sándor sírja?
( Pandus – 2007.03.09, 11:12 )

Nem hiszem, hogy egyedül lennék, amikor hiányolom a Lonely Planet India, ill. kisebb, régiós könyveiből is, hogy nem emlékezik meg Kőrösi Csomáról. Pedig nem magyar, hanem angol szótárt írt. Tibetben találkoztam egy francia tibetológussal, aki amikor megtudta, h. magyar vagyok, rögtön őt emlegette (mondjuk úgy ejtette ki, hogy csak az Alexanderből jöttem rá, kire gondol). arról is beszéltünk, hogy nincs benne az útikönyvekben, erre azt válaszolta, hogy LP hippiknek készül. Sztem jó lenne felhívni a szerkesztők figyelmét Kőrösi Csoma Sándorra egy udvarias, de informatív levélben.

hol található Kőrösi Csoma Sándor sírja?
( Bill Chr. – 2007.12.01, 11:17 )

Igaz, hogy ezt már tudtam ifjabb korom mackós-színezős könyvéből, mégis, érdekes ennek az embernek a története. Ha egyszer van egy kis időd, írhatnál egy teljes életrajzot.

hol található Kőrösi Csoma Sándor sírja?
( Bill Chr. – 2007.12.01, 11:18 )

Persze nem egy teljes könyvre gondoltam, csak pár oldalra. :-)

hol található Kőrösi Csoma Sándor sírja?
( Dániel – 2007.12.01, 11:28 )

Az a baj, hogy nem értek hozzá, én is szánalmasan keveset tudok a nagy öregről. De ha valaki ír nekem egy életrajzot, boldogan felteszem Mosoly

hol található Kőrösi Csoma Sándor sírja?
( Névtelen – 2010.12.14, 11:31 )

Mégis hol található pontosan?

Re: hol található Kőrösi Csoma Sándor sírja?
( Névtelen – 2012.01.29, 13:10 )

Igen, én is itt találtam meg 1979-ben!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.