JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Tudod-e... honnan származik a sampon szó?

Beküldte: Dániel. Megjelent: 2006. Május 16. Megtekintve: 7681
Rövid válasz: Egy hindí nyelvű parancsból: "dögönyözz".

A cikk a hirdetés után folytatódik

Indiában régi szokás a fej olajos masszírozása. Az illóolajokkal, gyógynövénykivonatokkal vegyített kókusz- vagy egyéb olaj a hajnak is, a fejbőrnek is jót tesz, a masszírozás és dögönyözés pedig élénkíti a fejbőr vérkeringését. Cshámpó – így utasítja személyi szolgáját a gazdag ember, hogy masszírozza meg a fejét. Ezt próbálták az angol gyarmatosítók is mondani, és shampoo alakban rögzült nyelvükben a kifejezés, amelynek jelentése aztán áttolódott a hajolajra, és így terjedt el a többi európai nyelvben.

Forrás: nekem elhiheted :)


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.