JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona
 

Tudod-e... mi a Tádzs Mahal funkciója?

Beküldte: Dániel. Megjelent: 2006. Május 17. Megtekintve: 36119
Rövid válasz: Síremlék.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A Tádzs Mahalt (helyesebb kiejtése: Tádzs Mehel) Sáhdzsehán nagymogul építtette kb. 1631 és 1653 között, hogy síremlékül szolgáljon kedvenc feleségének. A Mumtáz Mahal nevű hölgy tizennégy gyermeket szült a császárnak, de az utolsó szülés a halálát okozta. A legenda szerint utolsó szavaival arra kérte férjét, hogy ne vegyen maga mellé más asszonyt, és páratlan emléket építsen neki. Miután Sáhdzsehán 1666-ban elhunyt, őt is ide temették el.

Forrás: nekem elhiheted :)


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.